Американският президент Джо Байдън заявии, че равенството и демокрацията са

...
Американският президент Джо Байдън заявии, че равенството и демокрацията са
Коментари Харесай

Байдън: Равенството и демокрацията са подложени на атака в САЩ

Американският президент Джо Байдън заявии, че „ равенството и демокрацията са подложени на офанзива в Съединени американски щати “ и предизвести сънародниците си, че неговият предходник Доналд Тръмп и последователите му са екстремистка опасност за нацията и нейното бъдеще, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Това е опит на Байдън да сложи в нова светлина изборите през ноември като част от борба за душата на нацията, която по думите му, е „ делото на моето президентство “, отбелязва АП.

Байдън прибегна до предавана в най-гледаното телевизионно време тирада, произнесена в Залата на независимостта във Филаделфия, с цел да изтъкне, че Тръмп и съдружниците му, обединени от лозунга „ Да създадем Америка още веднъж велика “, са предизвикателство за системата на държавно ръководство, за репутацията на страната в чужбина и метода на живот на нейните жители.

„ Доналд Тръмп и MAGA (от „ Да създадем Америка още веднъж велика “/Make America Great Again) републиканците, които го поддържат, съставляват екстремизъм, който заплашва самите основи на нашата република “, съобщи Байдън. Той сподели, че те „ са решени да върнат тази страна обратно “, „ предизвикват тоталитарни водачи и разпалват пламъците на политическо принуждение “.

Явното изпитание на Байдън да маргинализира Тръмп и неговите последователи бележи внезапен поврат за президента, който в речта си при встъпването си в служба проповядваше желанието си за национално единение. Служители от Белия дом споделиха, че речта е отражение на възходящата угриженост на Байдън от идеологическите оферти на съдружниците на Тръмп и непреклонното отказване на изборните резултати от 2020 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР