Американският президент Джо Байдън официално отмени националното извънредно положение заради

...
Американският президент Джо Байдън официално отмени националното извънредно положение заради
Коментари Харесай

Байдън отмени извънредното положение заради COVID-19 в САЩ 


Американският президент Джо Байдън публично анулира националното изключително състояние поради COVID-19, предадоха международните организации. То беше в действие през последните три години в Съединени американски щати, където по време на пандемията починаха над един милион души.

Белият дом заяви, че Байдън е подписал закон, признат от Конгреса, с който се поставя завършек на националното изключително състояние.

Средствата, отпускани от 2020 година насам за доставката на проби за диагностициране на коронавирусни инфекции, безплатните ваксини и други изключителни ограничения, към този момент няма да са разполагаем.

Успоредно с националното изключително състояние, анулирано от Байдън, работи и санитрно изключително състояние, което обаче ще продължи до 11 май.

Изтичането му ще докара и до анулация на мярка, призната през 2020 година от администрацията на Доналд Тръмп, която разрешава незабавното експулсиране на мигранти, които не разполагат с виза, в това число на евентуални претенденти за леговище.

На този декор администрацията на Байдън към този момент разгласи, че ще похарчи над 5 милиарда $ за създаване на нови ваксини против COVID-19, както и на нови способи за лекуване.

Проектът се назовава " НексДжен " (съкратено от “следващо потомство ”) и цели да даде по-добра отбрана от коронавирусите, включително и този, който провокира COVID-19.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР