Американският Конгрес одобри законопроект, който удължава данъчния кредит върху производството

...
Американският Конгрес одобри законопроект, който удължава данъчния кредит върху производството
Коментари Харесай

Американският конгрес удължи данъчния кредит върху производството на атомна енергия


Американският Конгрес утвърди законопроект, който удължава данъчния заем върху производството на атомна сила за нови АЕЦ и след 31 декември 2020 година Това заяви основаният във Вашингтон Институт за атомна сила NEI. Организацията, която съставлява американската атомна промишленост, заяви, че законопроектът разрешава на министъра на енергетиката да разпределя заеми за мощности до 6000 мегавата за първите атомни реактори, които стартират да работят след 31 декември 2020 година

Законът за енергийната политика от 2005 година обезпечава данъчен заем от 1,8 цента за киловатчас електрическа енергия от нови реактори, само че поставяше 2020 година като краен период за работа на централите. Новият законопроект отстранява тази граница, като по този метод разрешава на двата реактора AP1000 на „ Уестингхаус “, които се строят в АЕЦ „ Вогтъл “ в щата Джорджия, да се възползват от заема, заяви електронното издание nucnet.org.

Ограничението на мощността до 6000 мегавата значи също, че от данъчния заем ще завоюват и проектите на NuScale Power и сътрудниците й за създаване на комерсиален дребен модулен реактор в Националната лаборатория в Айдахо до 2026 година, декларират от NEI.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР