Американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви, че Съединените щати биха

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкън заяви, че Съединените щати биха
Коментари Харесай

Антъни Блинкън: САЩ искат стабилни отношения с Русия

Американският държавен секретар Антъни Блинкън съобщи, че Съединените щати биха желали по-стабилни връзки с Русия, само че от Кремъл зависи дали това ще стане. Блинкън беседва в Лондон с английския му сътрудник Доминик Рааб в Лондон в навечерието на срещата на Г-7 в бритаската столица.

По-време на диалозите с Рааб Блинкън съобщи, че президентът Джо Байдън е пределно явен от много време, даже още преди да стане стане президент, че в случай че Русия избере да работи неразумно или нападателно, то Вашингтон ще отговори със същото. Америка съгласно Блинкън не се стреми към ескалация на напрежението, а избира да има по-стабилни, по-предугадими връзки.

Блинкън и Рааб разискаха необятен кръг въпроси, в това число връзките с Китай.

Амелриканският държавен секретар посочи, че Западът не се стреми да възпира развиването на Китай. За Вашингтон е значимо да поддържа интернационалния ред, учреден на разпоредбите, в които западните страни са вложили толкоз доста в продължение на десетилетия. Ако Китай или друга страна подхващат дейности, които подкопават този интернационален ред, то Съединените щати ще го защитят, уточни Блинкън.

Сред необятния кръг въпроси бяха също Иран, пандемията с ковид, както и двустранните британско-американски връзки и подготовка на двустранна комерсиална договорка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР