Американският борсов регулатор, Комисията за ценни книжа и фондови борси,

...
Американският борсов регулатор, Комисията за ценни книжа и фондови борси,
Коментари Харесай

Американският борсов регулатор започва борба срещу кибератаките

Американският борсов регулатор, Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища, разгласи, че основава особено поделение, чиято цел ще бъде да се бори с измамите. Това е сигнал за активизиране на битката против киберпрестъпленията, в миг, когато те се усилват, съобщи Франс прес.

„ Заплахите и неприятните практики, свързани с осведомителното пиратство, са част от най-големите опасности, пред които в този момент са изправени вложителите и индустрията на пазарите за търговия с акции ”, разяснява Стефани Авакиян, която е един от ръководителите на подразделението на Комисията за скъпи бумаги и е натоварена да управлява използването на разпоредбите.

Самата комисия стана жертва през 2016 година на хакерски атаки.

Съобщението за тази нова самодейност идва няколко седмици, след разкритието на офанзива против американската кредитна компания Equifax. В началото на септември тя разгласи, че е станала жертва на огромна хакерска атака, която евентуално е засегнала 143 милиона американски клиенти, а това е съвсем половината от популацията на Съединени американски щати. По подигравка на ориста Equifax е профилирана точно в отбраната и разбора на персонални и финансови данни на клиенти, които желаят заем от банка или кредитна организация в целия свят. В уеб страницата си Equifax дава обещание да отбрани клиентите си от кражбата на идентичност.

Американският борсов регулатор сътвори и работна група, чиято задача е да предлага решения за по-ефективно откриване на неприятните практики, засягащи частните вложители.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР