Американските власти ще прехвърлят първите зенитно-ракетни системи NASAMS на Украйна

...
Американските власти ще прехвърлят първите зенитно-ракетни системи NASAMS на Украйна
Коментари Харесай

САЩ ще предадат първите NASAMS на Украйна през следващите седмици

Американските управляващи ще трансферират първите зенитно-ракетни системи NASAMS на Украйна през идващите седмици. Това сподели почитан представител на Пентагона пред кореспонденти в понеделник, излиза наяве от известие от пресслужбата на Министерството на защитата на Съединени американски щати, съобщи Агенция " Фокус ".

" Очакваме с неспокойствие да се опитаме да доставим първите [NASAMS] в Украйна през идващите няколко седмици “, сподели представителят. В същото време той акцентира, че Вашингтон към този момент е трансферирал на Киев забележителен брой разнообразни системи за противовъздушна защита, в това число повече от 1,4 хиляди зенитно-ракетни системи Stinger.

На 11 октомври координаторът по стратегическите връзки на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби съобщи, че американските управляващи чакат " в най-близко бъдеще “ да трансферират първите два комплекса NASAMS в Киев. Общо, съгласно него, Съединени американски щати имат намерение да доставят на Украйна осем такива системи. Доставките се възнамеряват да бъдат осъществени като част от самодейността за поощряване на сигурността на Украйна, която включва сключване на контракти с производители от Министерството на защитата на Съединени американски щати, а не даване на съоръжение непосредствено от запасите на Пентагона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР