Американските власти издадоха снощи нареждане служителите им в консулството в

...
Американските власти издадоха снощи нареждане служителите им в консулството в
Коментари Харесай

САЩ наредиха на дипломатите си да напуснат Шанхай

Американските управляващи издадоха нощес разпореждане чиновниците им в консулството в Шанхай, чиято работа няма наложителен темперамент, както и до техните фамилии, да изоставен китайския мегаполис поради въведените поради коронавирус там строги ограничения. Миналата седмица Държавният департамент издаде позволение на част от дипломатическия си личен състав да напусне страната. Сега условието към този момент няма непринуден темперамент, съобщи Асошиейтед прес.

Много поданици на 26-милионния китайски град Шанхай би трябвало да останат по домовете си до три седмици заради държавната политика за " нулев коронавирус ", която постанова строга изолираност и всеобщо тестване за справяне с огнищата на болестта.

Хората, които живеят в изискванията на тези ограничавания, описаха обстановката като все по-отчайваща. Много фамилии не могат да напущат домовете си или да се снабдят с храна и други нужни артикули, а жителите с положителни резултати от проби за коронавирус са принудени да се карантинират в всеобщи центрове, за които има известия, че са препълнени и оферират неприятни санитарни условия, отбелязва АП.

Китайското държавно управление и медиите, които са напълно следени от страната, все по-силно се опълчват на недоволствата от ограниченията против разпространяването на ковид.

Пекин реагира яростно на рекомендацията на американските управляващи към сънародниците им предходната седмица да изоставен страната, а представителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян сподели, че Китай е " доста неудовлетворен от неоснователните обвинявания от страна на Съединени американски щати против китайския отговор на пандемията и твърдо им се опълчва ".

Става въпрос за известие на Държавния департамент, с което той поучава американците да деликатно да преценяват дали да пътуват до Китай заради " случайното налагане " на локални закони и ограничавания против ковид, изключително в Хонконг, провинция Цзилин и Шанхай. Американските управляващи предизвестиха, че има риск от " обособяване на деца от родителите им ".

Вчера управляващите в Шанхай започнаха някои дейности за облекчение на локдауна, съобщи Ройтерс. Жители на града излязоха от домовете си за първи път след повече от две седмици изолираност, а управляващи оповестиха, че над 7000 жилищни здания са били класифицирани като зони с по-малък риск, откакто през последните две седмици в тях не е бил регистриран нито един нов случай на зараза със болестта.

Според японската финансова холдингова компания " Нумора " сега в 45 китайски града са наложени цялостни или частични локдауни, които засягат до 26,4 % от популацията на страната и 40,3 % от нейния Брутният вътрешен продукт, отбелязва Ройтерс.

Вчера в Шанхай бяха регистрирани 22 348 асимптоматични случая на ковид, като ден по-рано те бяха 25 173. Потвърдените симптоматични случаи през вчерашния ден бяха 994, а в неделя - 914, отбелязва още Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР