Американските режисьори Куентин Тарантино и Тим Бъртън ще бъдат удостоени

...
Американските режисьори Куентин Тарантино и Тим Бъртън ще бъдат удостоени
Коментари Харесай

Тарантино и Тим Бъртън получават специални награди в Рим

Американските режисьори Куентин Тарантино и Тим Бъртън ще бъдат удостоени с награди за изцяло творчество на Международния кинофестивал в Рим, заяви художественият шеф на форума Антонио Монда, представен от ТАСС.

" Награди за повсеместен принос ще получат двамата колоси в кинематографията Куентин Тарантино и Тим Бъртън ", разгласи той. Ще бъде проведена и специфична среща на режисьорите със феновете.

Тарантино " съумя да направи гражданска война във филмите, представяйки сюжета по изцяло нови и новаторски способи, като постоянно нарушава обичайна конструкция на описа ", се споделя в прессъобщението, публикувано от уредниците на фестивала в Рим. Сред най-известните му филми са " Глутница кучета ", " Криминале ", " Убий Бил ", " Имало едно време в Холивуд " и други.

" От втората половина на 80-те години на предишния век Тим Бъртън е считан за един от най-оригиналните режисьори в американската кино промишленост, " съгласно уредниците на форума.

Неговите филми нормално залагат на черен комизъм и подигравка. Бъртън е режисьор на " Батман ", " Батман се завръща ", " Слийпи холоу ", " Планетата на маймуните ", " Чарли и шоколадовата фабрика ", " Алиса в страната на чудесата " и други.

Шестнадесетият кинофестивал в Рим ще се организира от 14 до 24 октомври.

Художественият шеф Антонио Монда разгласи, че ще бъдат показани продукции от 22 страни. За първи път във форума вземат участие страни като Саудитска Арабия и Доминиканската република.

Монда акцентира също, че на кинофестивала " ще бъдат показани филми на 22 жени-режисьори ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР