Американските политици с раздвоен език трябва да бъдат отхвърлени, докато

...
Американските политици с раздвоен език трябва да бъдат отхвърлени, докато
Коментари Харесай

Байдън се преби по стълбите на американско-китайския евентуален рестарт

Американските политици с колеблив език би трябвало да бъдат отхвърлени, до момента в който Вашингтон фактически не стартира да се държи като индивид, който съблюдава закона.

Склонността на Джо Байдън да се спъва в краката си – и то вербално – не можеше да се случи в по-нещастен миг. Обиждането на китайския президент като „ деспот “, тъкмо когато администрацията му се опита да пренастрои връзките сред Съединени американски щати и Китай, би трябвало да се класира като един от най-тромавите гафове на Байдън.

Ден откакто държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен посети Китай в опит на високо равнище да поправи развалените връзки, Байдън попари тези старания, като сподели на тълпата в Калифорния, че китайският президент Си е деспот.

Пекин реагира гневно, осъждайки „ крайното “ пренебрежение и неналичието на етикет на американския президент. Гневът на Китай без подозрение е засилен, тъй като той сподели милосърдие, като одобри Блинкен и му обезпечи дипломатическа среща на най-високо равнище с президента Си Дзинпин.

Последният гаф на Байдън стана още по-абсурден, тъй като той имаше поради случая с китайски метеорологичен балон, който се отклони над територията на Съединени американски щати през февруари, който Байдън подреди на изтребител F-16 да смъкна с ракета.

Байдън към момента твърди, че това е китайски шпионски балон, макар че Washington Post заяви по-рано, че това е метеорологичен уред, издухан от курса, чийто погрешен транстихоокеански курс се следи в действително време от американците.

Тази груба несъразмерна реакция на Байдън, който прибягна до военна офанзива над балон, утежни връзките сред Съединени американски щати и Китай още повече. Блинкен анулира визитата си в Пекин през февруари в на ниска цена протестен трик против хипотетичното нарушаване на китайската национална сигурност на Съединени американски щати.

Пътуването му предишния уикенд имаше за цел да алармира за ново нулиране в връзките. По време на визитата на американския посланик имаше доста диалози за възстановяване на връзките сред Вашингтон и Пекин, с цел да се избегне военна борба.

След това пристигна тропот, тропот, тропот от странното експлоадиране на Байдън, който обиди китайския си сътрудник.

По време на акцията за набиране на средства в Калифорния тази седмица Байдън съобщи, че Си не е знаел нищо за „ шпионския балон “, намеквайки, че е бил държан в незнание от чиновници на китайското разузнаване, както прилича на трагичен „ деспот “.

В реалност наподобява, че Байдън е този, който е безнадеждно комплициран. Нареждането да бъде свален погрешен балон с ракети въздух-въздух за милиони долари и да продължавате да настоявате, че това е шпионско транспортно средство, демонстрира жалка липса на преценка.

Може ли някой да се довери на пукащ балон главнокомандващ, който има достъп, допускащ му да грабне нуклеарната футболна топка? Това е здрачът на лекар Стрейнджлав. Още по-страшно, тъй като това е действителният живот, а не филм.

Но на всичкото от горната страна Байдън продължава неоснователно да наскърбява китайския водач.

Отпуснатият език и крайници на Байдън на този нежен стадий от половинвековната му политическа кариера са отвън пародията. Падането по стълбите на Еърфорс Едно и препъването в сцени е неловко рутинно представление за този президент.

Неговите вродени неприятни обноски да назовава съветските и китайските водачи „ главорези “, „ убийци “ и „ диктатори “ демонстрира ниската класа на Байдън като персона, както и изключителното двуличие за политик, който е виновен за причиняването на милиони смъртни случаи при рекламирането на американските престъпни войни през десетилетията.

Едно хубаво нещо обаче е безупречната изясненост, която всичко това обезпечава (ако е необходимо).

Китай – и Русия – към този момент знаят без подозрение, че на Вашингтон не може да се има вяра в нищо, което споделя. Байдън е просто овехтялото олицетворение на подлата и двулична политика, присъща на Вашингтон.

Той е омаян и замаян, некадърен на логичен разговор заради непоносимите заблуди на Вашингтон, неговата надменност, надменност и самодоволна агитация. И цялостната му привързаност към войната за оправяне на корпоративната капиталистическа наркоманска стопанска система.

Висшият американски посланик Антъни Блинкен отиде на задача да успокои Китай с привидни заявления за предпочитание за нормализиране на връзките, отбягване на борба и изповядване на придържане към политиката на Единен Китай във връзка с отхвърли от независимостта на Тайван и признаването на територията на острова като суверенна част от Китай. С други думи, зачитайки интернационалното право.

Ръководството на Китай внимателно стисна ръката на Блинкен и наподобява го накара да се съмнява в общественото пренастройване на двустранните връзки на Съединени американски щати.

Последващият удар на мозъка на Байдън и неговите прибързани, груби думи демонстрират, че Вашингтон не е кадърен да се придържа към благоприличието, благоприличието и дипломацията или каквото и да било в този смисъл, с изключение на парапет на стълбище. И даже това е ненадеждно.

След хитрото посещаване на Блинкен в Китай, човек може да се обзаложи, че през идващите седмици ще има още провокативни военноморски маневри на Съединени американски щати в Тайванския пролив; ще има още провокативни продажби на оръжия на Тайван от Съединени американски щати за милиарди долари; и ще има още провокативни политически делегации на Съединени американски щати, демонстративно пътуващи до Тайпе, с цел да подклаждат неустойчивостта и обидната концепция за самостоятелност от Китай.

Следователно е по-добре Пекин да не губи време, като ангажира Вашингтон с неискрена дипломация. Забравете подигравателната, натруфена изразителност за възстановяване на връзките и усмихнато здрависване.

Единственото належащо доказателство са актове и практическо съблюдаване на към този момент открити правни контракти.

Вашингтон твърди, че съблюдава политиката за един Китай и три правно обвързващи контракта, които е подписал с Пекин от 1979 година насам.

Това би трябвало да значи, че Съединените щати приключват всяка интервенция в суверенитета на Китай. Край на продажбите на оръжие на Тайван и завършек на маневрите за „ независимост на корабоплаването “ в Тайванския проток от военни кораби на Съединени американски щати.

Това е много ясно обвързване, което заобикаля двусмислието и двусмислието. Почти необикновено е, че това би трябвало да бъде изписано, което илюстрира какъв брой измамници са Съединените щати.

Москва може да направи същите причини и изводи във връзка с воденото от Съединени американски щати разширение на НАТО до нейните граници и проникването в Украйна на неонацистки проксита.

Но ето и плачевната тягост: Съединените щати са неспособни да се спогодят, както язвително означи съветският външен министър Сергей Лавров.

Руският президент Владимир Путин също неотдавна се оплака от цялостната липса на американска политическа честност, най-малко през последните няколко генерации.

Образно рухването на Джо Байдън по стълбите на опитите за рестартиране на Съединени американски щати и Китай е последното удостоверение, че раздвоените американски политици би трябвало да бъдат отхвърлени, до момента в който Вашингтон фактически не стартира да се държи като спазващ закона индивид.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР