Американските борсови индекси се повишиха в понеделник, надграждайки леко ралито

...
Американските борсови индекси се повишиха в понеделник, надграждайки леко ралито
Коментари Харесай

Nasdaq записа най-дългата печеливша серия от януари

Американските борсови показатели се покачиха в понеделник, надграждайки леко ралито от предходната седмица, когато бяха подкрепени от очакванията, че цикълът на увеличение на лихвените проценти на Федералния запас е покрай своя край, както и от мощния сезон на облагите за третото тримесечие.

S&P 500 добави 0,2% в понеделник, като облагите в бранша на осведомителните технологии компенсираха загубите в енергийните акции, измежду които тези на Marathon Oil и Schlumberger.

Широкият показател се възвърне в последните сесии, откакто изпадна в промяна, и е повишен с 14% за годината.

Dow Jones Industrial Average се увеличи с 35 пункта, или 0,1%, а софтуерният Nasdaq Composite добави 0,3% в седма поредна сесия - най-дългата печеливша за показателя серия от януари.

Доходността на 10-годишните държавни облигации се увеличи до 4,662% от 4,557% в петък. Тя спадна внезапно в края на предходната седмица, откакто преди този момент доближи 5% за първи път от 16 години.

Настроението на пазара бързо се промени от тъмно към оптимистично през последните сесии, като показателят на волатилността на Cboe, или VIX, падна внезапно от върховете си през последния месец.

Печалбите на фирмите за третото тримесечие са на път да покажат първото групово нарастване от една година. Американските консуматори не престават да харчат, давайки подтик на потребителските разноски и подпомагайки нарастването на облагите на най-големите корпорации в страната. Междувременно последните данни за пазара на труда демонстрираха изстудяване, което е знак, че централната банка няма да продължи да покачва лихвените проценти.

На стоковите пазари фючърсите на суровия нефт се покачиха, откакто през уикенда Саудитска Арабия и Русия обявиха, че ще удължат намаляването на производството и износа до декември.

Фючърсите на Брент затвориха на 85,18 $ за барел - с 0,3% по-високо от равнището си на затваряне в петък.
Водещите европейски фондови тържища закриха вчерашната комерсиална сесия отрицателно, като паневропейският показател Stoxx 600 записва спад от 0,2%.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР