Американските акции завършиха смесено в сряда, тъй като поредният ден

...
Американските акции завършиха смесено в сряда, тъй като поредният ден
Коментари Харесай

S&P 500 се понижава, докато инвеститорите обобщават корпоративните приходи

Американските акции приключиха смесено в сряда, защото следващият ден на корпоративните финансови доклади даде на вложителите нова визия за това по какъв начин фирмите се оправят с икономическото закъснение и по-високите лихвени проценти, написа The Wall Street Journal.   S&P 500 се намали за втори следващ ден, завършвайки на 4016.22. Dow Jones Industrial Average се повиши с 9,88 пункта до 33743,84, завършвайки с по-малко от 0,1% по-високо, откакто прекара по-голямата част от деня на алено. Nasdaq Composite падна с 20,91, или 0,2%, до 11313,36.   Сезонът на финансовите доклади е в разгара си тази седмица, като вложителите получават актуализации за облагите за четвъртото тримесечие от някои от най-големите имена на пазарите.

Във вторник следобяд Microsoft беше измежду първите софтуерни колоси, които рапортуваха резултатите си. Те демонстрираха, че компанията записва най-бавния растеж на продажбите от повече от шест години.   Цената на акциите на Microsoft падна, което в комбиниране с мрачните прогнози от други компании, измежду които 3M, натежа на пазарите в сряда, отбелязва WSJ.   Акциите на Microsoft се намалиха с $1,43, или с 0,6%, до $240,61, макар че това е по-малък спад по отношение на по-големите загуби по-рано денем. Акциите на   Apple паднаха с 67 цента, или 0,5%, до $141,86. Тези на Alphabet се намалиха с $2,48, или 2,5%, до $95,22.   Отчетите, оповестени рано в сряда, не успокоиха доста вложителите, добавя WSJ. Boeing изненада пазарите с тримесечна загуба, само че акциите се възвърнаха до 70 цента, или 0,3%, до $212,68 денем. Акциите на Abbott Laboratories изгубиха 1,53 $, или 1,4%, до 111 $, откакто продажбите им паднаха, повлечени надолу от спада в търсенето на комплектите за тестване на Covid-19 на компанията.   Добро показване направи AT&T, чиито акции нарастнаха с $1,26, или 6,6%, до $20,42. Телекомуникационната компания съобщи, че е добавила безжични клиенти през последното тримесечие и възнамерява да продължи вложенията си в 5G.

Очаква се оповестяването на тримесечните резултати на фирмите през идващите седмици да окаже мощно въздействие върху посоката на фондовия пазар в Съединени американски щати, който стартира 2023 година със мощни облаги. S&P 500 се увеличи с 4,6% тази година, до момента в който фокусираният върху технологиите Nasdaq Composite скочи с 8,1%, напомня WSJ.   Тези облаги значително се дължат на възходящите доказателства, че инфлацията може да е достигнала своя връх в Съединени американски щати и упованията, че Федералният запас ще забави темпото на повишение на лихвените проценти на съвещанието си идната седмица. Това рали обаче може да бъде прекратено, в случай че корпоративните резултати се окажат неприятни, предизвестяват вложителите. Печалбите за четвъртото тримесечие на фирмите от S&P 500 се чака да паднат с 4,9%, съгласно данните на FactSet, които регистрират както действителните, по този начин и предстоящите резултати.   „ Печалбите са първият огромен тест за пазарите тази година “, сподели Емануел Кау, началник на европейската финансова тактика в Barclays, представен от WSJ.   В Европа показателят Stoxx Europe 600 също отслабна, падайки с 0,3%, добавя изданието.   Азиатските показатели означиха най-вече покачване, като японският Nikkei 225 се повиши с към 0,4%, а южнокорейският Kospi Composite - с 1,4%. В Индия показателят S&P BSE Sensex се намали с 1,3%, откакто Hindenburg Research разгласява песимистичен отчет за компании, свързани с най-богатия човек в Индия Гаутам Адани.   Пазарите в Хонконг и Китай остават затворени поради Лунната Нова година.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР