Пътничка, която пътувала с влак от Пловдив до Асеновград, разказа

...
Пътничка, която пътувала с влак от Пловдив до Асеновград, разказа
Коментари Харесай

Асеновградчанка за билетчето за влака: Това си е чисто изнудване, рекет!

Пътничка, която пътувала с трен от Пловдив до Асеновград, описа необикновена история, която с възторг дефинира като " изнудване " и даже " рекет ", пише . Тя пристигнала на железопътната гара под тепетата и се приготвила да си заплати за пътешестване до родопския град, с цел да се качи на влака в 15:58 часа. Вместо нормалната цена от 1,30 лева ѝ оповестили цена от 1,80 лева за пътуването.
Прочетете още
" Питам за какво и ми дават отговор, че е бил билет със непокътнато място, че влака е бил 1-ва класа ", предава тя отговоря на чиновниците.

Разликата от 50 стотинки възмутила дамата и тя изразила недоволството си. Като се стимулирала с това, че по маршрута има прикачвания, а и желае да употребява постоянна линия.

" Естествено, аз възразих и си желая билет за Асеновград от 1,30, че не желая 1-ва класа, че в случай че би трябвало ще пътувам права. Така или другояче в Крумово ще се прехвърлим на различен трен, за какво да заплащам повече. Ние, асеновградчаните, не сме отговорни, че има поправки и така нататък Показах на диспечерката, че по разписание има трен за Асеновград от 15:58 часа и че си желая билет за Асеновград ", продължава описа си асеновградчанката.

Служителите обаче ѝ предложили да се качи в идващият трен, който бил чак след час.

" Крайно съм възмутена. Така били им разпоредили. Досега не ми се беше случвало такова нещо. Явно някой си е решил да си изпълни джобовете. Срещу несправедливостта в никакъв случай не съм мълчала, няма и да мълча. Оказа се, че една от дамите на опашката и тя е за Асеновград и взе кураж от мен и тя възрази ", добавя тя.

Дамата споделя за неприятната история, употребявайки трибуната на обществените мрежа, като приканва и други асеновградчани да не се помиряват с сходни практики.

" Ако сме единни, можем да реализираме доста неща ", заключава тя.

Ситуацията възмущава доста жители, които постоянно пътуват по линията Асеновград - Пловдив. Хората означават, че пасажерите са привикнали с цената, изключително по-уязвимите обществено. Не липсват и пасажери, които също са се сблъскали с сходна процедура.

" Това ми се случи преди 3 месеца. Аз пуснах тъжба до БДЖ. Увериха,че това няма да се повтори,ама очевидно отново за почнали. Да не е редно. Вижте в интернет БДЖ тъжби и сигнали и напишете там. Това ще поправя обстановката,защото ще е втори сигнал по тематиката ", разяснява Ема Д.

" Това е бил трен за Варна очевидно. И от Крумово в посока Пловдив ни задължават да си купуваме непокътнато място - ползваш или не, няма значение. За 10 минути път, само че това е ", твърди Мари П.

" Не сядайте във вагона, който е първа класа! Иначе билета към момента си е 1.30 лeва ", приканва Диана М.

Припомняме,че БДЖ трансформира цените на билетите за пътешестване с трен поради фрапантното увеличение на разноските на сдружението през последните няколко години. Увеличението ще бъде приблизително с 20% и влиза в действие от 7 май 2024 година, заяви превозвачът на уеб страницата си преди дни. Без смяна ще останат цените на железопътните карти „ Дете “, „ Учащ “, „ Семейство “ „ ТПЛ “ и „ Възрастен “, които са на алегорична стойност от 1 лев.

Вижте и цялата обява на асеновградчанката:

" Добро утро, асеновградчани! Вчера се случи нещо извънредно на ЖП гарата в Пловдив. Бързах да хвана влака за Асеновград, който по график беше 15:58 часа.

Искам си аз билет за Асеновград и ми споделят 1,80 лева Питам за какво и ми дават отговор, че е бил билет със непокътнато място, че влака е бил 1-ва класа.

Естествено, аз възразих и си желая билет за Асеновград от 1,30, че не желая 1-ва класа, че в случай че би трябвало ще пътувам права. Така или другояче в Крумово ще се прехвърлим на различен трен, за какво да заплащам повече.

Ние асеновградчаните не сме отговорни, че има поправки и така нататък Показах на диспечерката, че по разписание има трен за Асеновград от 15:58 часа и че си желая билет за Асеновград.

Предложи ми идващия от 17:10 часа. Крайно съм възмутена. Така били им разпоредили. Досега не ми се беше случвало такова нещо.

Явно някой си е решил да си изпълни джобовете. Срещу несправедливостта в никакъв случай не съм мълчала, няма и да мълча. Оказа се, че една от дамите на опашката и тя е за Асеновград и взе кураж от мен и тя възрази.

Това си е чисто изнудване, рекет! Моля, всички съграждани да възразят и те и да не си затварят очите, да не мълчат против модерните крадци. Ако сме единни, можем да реализираме доста неща. Приятен ден на всички! "

Снимката е илюстративна
  
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР