На третата година от войната, която започна срещу Украйна, Владимир

...
На третата година от войната, която започна срещу Украйна, Владимир
Коментари Харесай

Путин започва петия си мандат

На третата година от войната, която стартира против Украйна, Владимир Путин публично ще встъпи в петия си президентски мандат. Тържествената гала в Големия замък на Кремъл ще стартира в 12:00 часа и ще трае към час.
Прочетете още
Поканени са членовете на държавното управление, депутатите от двете камари на Народното събрание, съдиите от Конституционния съд, губернаторите на районите и задгранични дипломати. Съединените щати, Англия, Канада, Германия, Чехия и Балтийските страни към този момент оповестиха, че няма да уважат церемонията.

Владимир Путин ще постави клетва като президент, след което ще произнесе къса тирада. 30 топовни салюта ще ознаменуват събитието, а бойците от кремълския полк ще преминат в церемониален марш през Съборния площад. Накрая патриархът ще отслужи молебен в Благовещенския събор на територията на Кремъл.

Централната изборна комисия разгласи, че на президентските избори през март Владимир Путин е получил рекордните 87% поддръжка. С признатите през 2020 година конституционни промени той си обезпечи правото на още два шестгодишни мандата или опцията да остане на власт до 2036 година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР