Американски и канадски кораби и самолети издирваха в понеделник край

...
Американски и канадски кораби и самолети издирваха в понеделник край
Коментари Харесай

Подводницата, изчезнала по пътя към "Титаник", се издирва, известни са част от пътниците

Американски и канадски кораби и самолети издирваха в понеделник край крайбрежията на Югоизточна Канада, до момента в който превозваше туристи да прегледат останките на " Титаник ", обявиха публични лица, представени от " Ройтерс ".

Бреговата защита на Съединени американски щати съобщи, че на борда е имало един водач и четирима пасажери и че плавателният съд е с потенциал да издържи под вода 96 часа, само че не е ясно дали към момента е потънал или е изплувал и е невероятно да се откри връзка.

Американски и канадски кораби и самолети се струпаха в региона на към 1450 км източно от Кейп Код, някои спускаха сонарни буйове, които могат да правят наблюдаване до дълбочина от 3962 метра, съобщи контраадмиралът от бреговата защита на Съединени американски щати Джон Маугер пред кореспонденти на понеделник.

" Това е далечен регион и е предизвикателство да се реализира търсене в този далечен регион ", сподели Маугер. " Разгръщаме всички налични средства, с цел да сме сигурни, че можем да локализираме кораба и да спасим хората на борда ", добави той.

Маугер уточни още, че чиновниците са се обърнали за помощ към търговски кораби.

Частната компания, която ръководи подводницата, OceanGate Expeditions, сподели в изказване в понеделник, че " активизира всички благоприятни условия " за избавяне на хората на борда.
Британският милиардер Хамиш Хардинг е измежду пасажерите, съгласно обява в обществените медии от родственик. Пакистанският предприемач Шахзада Дауд и синът му Сулеман също са били на борда, се споделя в изказване на фамилията им.
" Много сме признателни за загрижеността, проявена от нашите сътрудници и другари, и бихме желали да призовем всички да се молят за тяхната сигурност ", се споделя в изказването.

Бреговата защита на Съединени американски щати заяви по-рано в " Туитър ", че лодка на повърхността е изгубила контакт с подводницата, наречена " Титан ", към час и 45 минути след началото на гмуркането към останките на " Титаник " в неделя сутринта.

OceanGate съобщи: " Ние сме надълбоко признателни за огромната помощ, която получихме от няколко държавни организации и дълбоководни компании в напъните ни да възстановим контакта с подводницата. "

Доведеният наследник на Хардинг написа във " Facebook ", че Хардинг е " липсващ на подводница " и прикани за " молебствия ". Впоследствие той отстрани обявата, базирайки се на почитание към персоналния живот на фамилията.

Самият Хардинг беше разгласил във " Facebook ", че ще бъде на борда на подводницата. Няма повече изявления от него. Експедицията се е отправила към морето в петък, а първото гмуркане е било несъмнено за неделя сутринта, съгласно обявата на Хардинг.

В изказването на семейство Дауд се отбелязва, че бащата и синът са възнамерявали пътуването, с цел да посетят останките от корабокрушението на " Титаник ".

Дауд е вицепрезидент на един от най-големите конгломерати в Пакистан, Engro Corporation, който влага в торове, произвеждане на транспортни средства, енергетика и цифрови технологии. Според уеб страницата на SETI, калифорнийския проучвателен институт, на който е настойник, той живее във Англия със брачната половинка си и двете си деца.

Експедициите, които костват 250 хиляди $ на човек, стартират в Сейнт Джонс, Нюфаундленд, преди да се насочат на към 640 км в Атлантическия океан до мястото на останките, съгласно уеб страницата на OceanGate.

За да посетят останките, пасажерите се качват в " Титан ", подводница за пет индивида, на която са нужни два часа, с цел да се спусне на почти 3800 м до " Титаник ".
Известният английски пътнически транспортен съд потъна през 1912 година по време на първото си корабоплаване, откакто се удари в айсберг. Загинаха повече от 1500 души.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР