Американската полиция съобщи, че е задържала заподозрян, свързан с масовата

...
Американската полиция съобщи, че е задържала заподозрян, свързан с масовата
Коментари Харесай

Това ли е убиецът от Хайлънд парк, застрелял шестима на парад?

Американската полиция заяви, че е задържала обвинен, обвързван с всеобщата пукотевица в предградието на Чикаго - Хайлънд парк, при която бяха убити шестима и ранени повече от 36 души, откакто бял мъж с винтовка откри огън от покрива на постройка против церемониал по случай Деня на независимостта - 4 юли, съобщи Ройтерс.

Полицията удостовери, че арестуваният е 22-годишният Робърт Кримо, който е локален гражданин. Служителите на реда оповестиха, че той е карал сребриста " Хонда Фит ".

Американският президент Джо Байдън сподели, че той и брачната половинка му са " шокирани от лишеното от смисъл принуждение с потребление на огнестрелно оръжие " в предградието на Чикаго - Хайлънд парк, съобщи Агенция Франс Прес.

Байдън сподели, че в диалог с губернатора на щата Илинойс и с кметицата на град Хайлънд парк " е предложил всестранна поддръжка от страна на федералните управляващи ". Президентът означи също, че е подготвен да ангажира федералните правоохранителни органи за търсене на стрелеца.

Байдън напомни, че наскоро е утвърдил редица законодателни начинания, призвани да предотвратят произшествия с потребление на огнестрелно оръжие. Той даде обещание в изказване " да не се предава в битката против епидемията от принуждение, обвързвано с потребление на огнестрелно оръжие ".

На мястото на престъплението работиха повече от 100 полицейски чиновници, в това число чиновници на ФБР. Открито е оръжието на стрелеца - винтовка. Установено е, че причинителят е разкрил безразборна пукотевица от прикритие на покрива на постройка. Кметицата на Хайлънд парк Нанси Ротеринг прикани хората да заобикалят центъра на града, написа dir.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР