Американската политика на стратегическа неяснота по отношение на Тайван остава

...
Американската политика на стратегическа неяснота по отношение на Тайван остава
Коментари Харесай

Джо Байдън: Американската политика по отношение на Тайван остава непроменена

Американската политика на стратегическа неизясненост във връзка с Тайван остава непроменена, съобщи през днешния ден в Токио президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, ден откакто сподели, че Съединените щати биха защитавали Тайван по боен път, в случай че бъде атакуван от Китай, съобщи Франс прес.

" Политиката остава непроменена, споделих го през вчерашния ден ", сподели Байдън в отговор на журналистически въпрос дали американската теория във връзка с Тайван е претърпяла смяна.

От няколко десетилетия Съединени американски щати водят така наречен политика на стратегическа неизясненост по отношение на Тайван, която се състои в това да признава дипломатически единствено Китай, само че в това време да дава на Тайван военните средства, от които той има потребност, с цел да се отбрани при положение на инвазия, без обаче това да значи експлицитна интервенция на Съединени американски щати в възможен спор, отбелязва Франс прес.

Белият дом и Пентагонът към този момент обявиха през вчерашния ден, че доктрината за стратегическата неизясненост остава в действие и след думите на Байдън, че Съединени американски щати биха защитили Тайван по боен път.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР