Американската космическа агенция НАСА отложи мисията си Artemis I към

...
Американската космическа агенция НАСА отложи мисията си Artemis I към
Коментари Харесай

Втори неуспешен старт за новата мисия до Луната „Artemis I”

Американската галактическа организация НАСА отсрочи задачата си „ Artemis I ” към Луната за повторно в границите на седмица, съобщи Би Би Си.

Изстрелването на ракетата Space Launch System (SLS) се провали зарад приключване на гориво при пълненето на резервоарите на ракетата. Припомняме, че първият опит при започване на седмицата се провали поради композиция от механически проблеми и неприятно време.

SLS е най-мощната ракета-носител, създавана от NASA. Голяма част от голямата двигателна сила, на която тя е способна, идва от изгарянето на съвсем три млн. литра течен водород и течен О2 в четири огромни мотора. При пълненето на водородния контейнер на ракетата тази заран обаче се включи тревога, показваща, че има теч. Техниците не са съумели да се оправят с теча в точния момент и е било взето решение за отсрочване на задачата. Засега не е избрана нова дата за старт на задачата.

Целта на мощната реката е да изведе галактическата капсула „ Orion “ към лунната орбита – нещо, което не се е случвало от края на плана Apollo през 1972 година

„ Artemis I “ е софтуерна проява, тъй че на борда на галактическата капсула няма да има екипаж, само че в случай че задачата протече по проект, „ Artemis II “, който се чака да лети през 2024 година, несъмнено ще транспортира хора.

Плановете на НАСА плануват капсулата „ Orion ” да остане в космос съвсем 38 дни. Очаква се в един миг тя да измине близо 64 000 км около Луната, което ще бъде най-голямото разстояние, преминавано в историята от транспортно средство, предопределено за хора.

Продължителността на задачата от 38 дни е доста по-дълга от периода от 21 дни, които производителят на капсулата Lockheed Martin дефинира като оптимално време, което астронавтите могат да прекарат в галактическия транспортен съд.

Но Анет Хасбрук, старши консултант по програмата „ Orion ” в НАСА, сподели, че инженерите желаят да употребяват тази задача, с цел да тестват качествата на галактическия транспортен съд.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР