До голяма степен проблемът с изчезването на пчелите в световен

...
До голяма степен проблемът с изчезването на пчелите в световен
Коментари Харесай

Изчезването на пчелите: Въпреки добрите новини за пчелните колонии, опасността от недостиг на опрашители остава

До огромна степен казусът с изгубването на пчелите в международен мащаб е преодолян. Това демонстрират данни на Организацията на Организация на обединените нации за издръжка и земеделие. В Европа броят на пчелните колонии през 2021 г. е 25 милиона, което още веднъж надвишава равнищата от 1990 година Все още обаче има проблематични региони - да вземем за пример пчелните колонии в Източна Европа са намалели с една четвърт за последните 30 години, само че пък в това време доста нарастват в Южна Европа, демонстрират още данните. 

Въпреки окуражаващата наклонност, световният напредък на човешката популация изпреварва наличните колонии от медоносни пчели и по този начин заплахата от дефицит на опрашители остава. Ето за какво през тази година Европейският орган за сигурност на храните (ЕОБХ) сложи здравето на пчелите във фокуса на акцията .

„ Медоносните пчели не просто обезпечават мед - дружно с други насекоми-опрашители те играят основна роля в заобикалящата ни среда, като поддържат посредством опрашване доста и разнообразни култури, които са значими за храната на човечеството, както и разнообразни диви растения “, споделя доктор Алесио Иполито, екотоксиколог в ЕОБХ . Според Организацията на Организация на обединените нации за издръжка и земеделие от 100 култури, които обезпечават 90% от храната в международен мащаб, 71 се опрашват от пчели.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР