Израелски астрономи откриха космически обект, подобен на планета, който е

...
Израелски астрономи откриха космически обект, подобен на планета, който е
Коментари Харесай

Откриха космически обект, подобен на планета, който е по-горещ от Слънцето

Израелски астрономи откриха галактически обект, сходен на планета, който е по-горещ от Слънцето, и е ситуиран на 1400 светлинни години от Земята, оповестява „ Дейли мейл “.

Малко известна чудноватост във Вселената са “кафявите джуджета ” - астрономически обекти, които не са напълно звезди или планети. Кафявите джуджета се назовават “провалени звезди ”, защото са по-масивни от планетите, само че за разлика от звездите нямат задоволително маса, с цел да поддържат нуклеарен синтез в ядрата си, написа ТБА. Сега откривателите откриха най-горещото известно до момента в астрономията кафяво джудже. Температурата на обекта, наименуван WD0032-317B, доближава впечатляващите 7 727°C, защото той обикаля прекомерно покрай звездата си. За съпоставяне, температурата на повърхността на нашето Слънце е почти 5 498°C. 

Масата на кафявото джудже е 88 пъти по-голяма от тази на Юпитер - това го прави едно от най-масивните известни кафяви джуджета, като се изключи че е и най-горещото. То обикаля към звезда с сходно име WD0032-317, която е бяло джудже - горещи, плътни останки от звезда, която е изразходвала цялото си гориво. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР