Когато чуете рентгенови лъчи и изображения, вероятно си представяте счупени

...
Когато чуете рентгенови лъчи и изображения, вероятно си представяте счупени
Коментари Харесай

Направиха първото рентгеново изображение на един-единствен атом

Когато чуете рентгенови лъчи и изображения, евентуално си представяте счупени кости или стоматологични прегледи, само че тази извънредно енергийна светлина се употребява и за изследване на молекулярния свят и даже за биохимични реакции в действително време. Един от проблемите обаче е, че откривателите към момента не бяха съумели да изследват един-единствен атом с рентгенови лъчи. Е, до момента.

Учените съумяват да създадат характерност на един атом благодарение на рентгенови лъчи. Те освен че съумяват да открият какъв тип атоми следят (в изследването е имало два различни), само че и съумяват да изследват химическото им държание.

" Атомите могат да се следят рутинно с микроскопи със сканираща сонда, само че без рентгенови лъчи не може да се каже от какво са построени. Сега можем да определим тъкмо типа на даден атом, един по един, и по едно и също време с това да измерим химическото му положение ", споделя в изказването си старшият създател професор Соу Уай Хла от Университета в Охайо и Националната лаборатория Аргон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР