Американската демокрация работи. В американското общество се усеща, че тези

...
Американската демокрация работи. В американското общество се усеща, че тези
Коментари Харесай

Политолог: Американската демокрация работи

Американската народна власт работи. В американското общество се усеща, че тези избори имат основен темперамент
С тези думи в студиото на Българска национална телевизия политолозите Антоний Гълъбов и Антоний Тодоров разясниха тематиката на деня - изборите в Съединени американски щати.

Американската народна власт работи, съобщи политологът Антоний Гълъбов.

" Има извънредно висока изборна интензивност след един турбулентен интервал от време с митинги. Американските жители не престават да поддържат демокрацията си жива. Това е доста значимо за целия свят ", акцентира Гълъбов.

По думите му методът, по който ще действат Съединените щати в идващите години, няма да се промени в радикална степен според от това кой ще завоюва изборите.

Според Гълъбов електоралната поддръжка за Тръмп е доста по-хомогенна, до момента в който електоралната поддръжка за Байдън остава вътрешно хетерогенна. " Динамиката е извънредно забавна. Много значими централни щати печели Тръмп, в това време в огромните градове, младото и по-образовано население гласоподава по-скоро за Байдън ".

Антоний Тодоров позволява, че хомогенното гласоподаване за Тръмп и разнородното за Байдън може да се окаже в интерес на втория. В Съединените щати има надълбоко разграничено общество – сред такива, които гласоподават на избори и вземат участие в голям брой асоциации и цивилен акции, и едно не по-малко малцинство, което не гласоподава в никакъв случай на избори и не се интересува от политика, уточни Тодоров.

" Така че ще е забавно да забележим спрямо предходните избори какъв брой нови гласоподаватели са се мобилизирали. Показателно е, че голямо количество американци – 109 млн., гласоподаваха по пощата авансово, което е сериозна изборна готовност. С други думи, в американското общество се усеща, че тези избори имат основен темперамент ", сподели още Тодоров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР