Американската баскетболна звезда Бритни Грайнър, задържана в Русия от повече

...
Американската баскетболна звезда Бритни Грайнър, задържана в Русия от повече
Коментари Харесай

Съдената в Русия Бритни Грайнър моли Байдън за помощ

Американската баскетболна звезда Бритни Грайнър, арестувана в Русия от повече от четири месеца, написа писмо, изпратено от неин представител на Белия дом с апел към президента Джо Байдън да помогне за връщането ѝ вкъщи, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

" Като си седнал съм тук в съветски затвор, сама с мислите си и без поддръжката на моята брачна половинка, семейство, другари, олимпийската фланелка, или някакви свои достижения, съм ужасена, че мога да остана тук вечно ", написа Грайнър.

Баскетболистката беше задържана на летище " Шереметиево " в Москва на 17 февруари, единствено няколко дни преди началото на съветската инвазия в Украйна, преди да се качи на полет за Съединени американски щати. Полицията сподели, че е разкрила в багажа ѝ масло от канабис. Ако бъде приета за отговорна, тя би могла да бъде наказана на до 10 години затвор. По-малко от 1% от обвинените по съветски престъпни каузи получават оправдателни присъди, отбелязва Асошиейтед прес.

В петък против Грайнър стартира развой в окръжния съд в Москва.

Предвид напрежението сред Съединени американски щати и Русия поради съветската инвазия в Украйна задържането на Грайнър може да послужи като разменна монета в договарянията сред двете международни сили, отбелязва Ройтерс.

Изпращането на писмото на Грайнър на Байдън съответства с националния празник на Съединени американски щати - 4 юли.

" На 4 юли нашето семейство нормално уважава службата на тези, които са се сражавали за нашата независимост, в това число на моя татко, който е деец от войната във Виетнам ", написа Грайнър и продължава: " Боли ме да мисля по какъв начин нормално чествам този ден, тъй като свободата значи нещо напълно друго за мен тази година. Осъзнавам, че имате толкоз доста отговорности, само че, апелирам ви, не забравяйте за мен и други американци арестувани в чужбина. Моля ви, направете всичко по силите си, с цел да ни върнете вкъщи. Гласувах за първи път през 2020 година и гласувах за вас. Вярвам във вас. Все още имам толкоз доста неща да направя с моята независимост, която вие можете да помогнете да си върна ".

" Липсва ми брачната половинка ми! Липсва ми фамилията ми! Липсват ми съотборниците ми! Направо ме убива като си помисля, че толкоз страдат тъкмо в този момент. Благодарна съм за всичко, което можете да извършите сега, с цел да ме върнете вкъщи ", приключва Грайнър писмото си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР