Amazon възнамерява да се развива активно в областта на въздушния

...
Amazon възнамерява да се развива активно в областта на въздушния
Коментари Харесай

Amazon засилва присъствието си в областта на въздушния транспорт

Amazon има намерение да се развива интензивно в региона на въздушния превоз, заяви ТАСС.

Първа стъпка към тези дейности е придобиването на до 40% от акциите на ATSG и Atlas Air - сътрудници и настоящи въздушни превозвачи в мрежата на Amazon Air. По данни на Американската комисия за скъпи бумаги и тържища двата оператора имат подписани съглашения за разширение на флота от самолети, обслужващи интервенциите на компанията.

През тази година за първи път флотът на Amazon ще бъде напълнен със аероплан Boeing 737-800. Компанията се съгласи да наеме пет тесни самолета от Atlas Air за интервал от седем години с опция за в допълнение разширение на обсега на съглашението с още 15 самолета.

В края на 2018 година бе обявено, че Amazon се е съгласил да разшири партньорството си с ATSG с 20 до 30 транспортни самолета B-767. Доставката на пет самолета е планувана за 2019 година, а за други пет - за 2020 година. Също по този начин ATSG и Atlas са подготвени да трансферират на Amazon 40% от акциите си. Споразуменията, реализирани при започване на тяхното съдействие през 2016 година, предвиждаха закупуване на до 20% от акциите на всяко сдружение.

Amazon Air е комерсиалната марка на самолетната компания за товарни транспорти на Amazon, основана в Хеброн, Кентъки, покрай Синсинати, Охайо. Amazon ръководи услугата за доставка, употребявайки личните си самолети, оперирани от Air Transport International, ABX Air, Atlas Air и Southern Air.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР