Алтернативната медицина препоръчва глухарчето като средство, чрез което можете успешно

...
Алтернативната медицина препоръчва глухарчето като средство, чрез което можете успешно
Коментари Харесай

Салата от глухарчета бори килограмите

Алтернативната медицина предлага глухарчето като средство, посредством което можете сполучливо да намалите тежестта си. Растението тонизира организма и покачва обмяната на веществата.

Кой би предположил, че глухарчето, растящо край пътищата, по зелените площи на паркове и градини, може да се употребява за приготвянето на здравословна салата. От пресните млади листа се подготвят витаминозни салати, които имат доста положително влияние върху целия организъм. Растението подтиква активността на червата и оказва помощ на черния дроб да преработва мазнините.

Начин на приложимост:

 Салата от глухарчета бори килограмите

Пресните пролетни млади листа от глухарче изкиснете за 60 минути в подсолена вода. След което ги нарежете на дребно и ги прибавете към салата от други зеленчуци. Пресните листа и сокът от глухарчето се предлагат за лекуване, на анемия, атеросклероза, диабет и някои кожни заболявания.

Корените на растението също влизат в приложимост. Интересен факт е, че от корените на глухарчето се подготвя сурогат на кафето. Те се събират през есенния сезон, когато листната розетка стартира да увяхва. Корените се изкопават деликатно, почистват сe от пръстта и от кореновата шийка и се измиват със студена вода. След отцеждане на водата корените на глухарчето се изсушават, до момента в който при изкривяване престанат да отделят млечен сок. Долната част на растението влиза в състава на доста билкови миксове.

Приготвяне:

Измийте доста добре върху цедилка две супени лъжици от нарязаните корени на глухарчето. След това ги залейте с 500 мл. студена вода и ги оставете да киснат 6-9 часа. Прецедете отварата и пийте по 1 кафена чашка преди ястие три пъти дневно.

Глухарчето принадлежи към подсемейство Лактукови поради естествения растителен латекс, който съдържа. В антични времена гърците са лекували очни възпаления с латекса на глухарчето.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР