Алина Коренюк казва, че на снимката се вижда новият бойлер,

...
Алина Коренюк казва, че на снимката се вижда новият бойлер,
Коментари Харесай

Украинка си разпозна бойлера, чаршафите и покривката, натоварени на руски танк

Алина Коренюк споделя, че на фотографията се вижда новият бойлер, който е възнамерявала да конфигурира преди началото на войната. Тя и децата й напуснаха Украйна на 8 април и остават с английска двойка в Нотингамшир, добавя dnes.bg.

На фотографията, направена в края на май, се вижда по какъв начин танкът минава около бомбардирани жилищни здания в град Попасна. Руските сили управляват града в региона на Луганск от 8 май.

Коренюк споделя, че фотографията е направена на улица, единствено на пет минути от къщата й.

Първоначално бойлерът е видян от брачна половинка й.

" Той попита: " Забелязваш ли нещо необичайно в тази фотография " и дали виждам това, което той вижда на нея ", споделя тя пред BBC. Освен бойлера, други детайли върху танка включват завивка от лятната къща на фамилията, нови чаршафи на Disney за децата й и алено одеяло, споделя тя.

Спалното долни дрехи е било употребявано за покриване на нещо, прибавя Коренюк, евентуално тв приемник или друго електронно съоръжение, оставени в къщата, когато са били принудени да изоставен.

Но фамилията не било ненадейно от случилото се.

" Знаехме, че каквото не са унищожили, ще откраднат ", споделя тя. " Очаквахме къщи в Попасна да бъдат разграбени, доста пъти ни е казвано за това. "

Коренюк остава в Саутуел, Нотингамшир, с дъщерите си Кристина, на 12 година, и Олха, на осем, по схемата на държавното управление на Обединеното кралство Домове за Украйна, откакто напусна страната. Смята се, че техните домакини са измежду първите в страната, които се записват за схемата.

Полицайка и някогашен детски психолог, Коренюк и фамилията й напуснаха Попасна на 24 февруари, когато стартира нашествието. В региона към този момент е почнал обстрел. Семейството взима доста малко от имуществото си, когато напуща Украйна. Майка й е принудена да остави домашно си куче, което е убито или от шрапнели, или от окупационните сили.

Коренюк разказа сложното пътешестване, което тя и двете й дъщери извървяха от Украйна пред локалните медии в Обединеното кралство. Майка й, баба и брачният партньор й към момента са в Украйна, само че в относителна сигурност.

Много поданици на окупирани региони на Украйна се оплакват от грабежи от страна на съветските войски. Миналата седмица самостоятелният съветски новинарски уебсайт Mediazona разгласява отчет, съгласно който съветските войски са изпратили вкъщи 58 тона ограбени артикули от региони покрай украинските граници с Русия и Беларус от началото на нашествието.

Твърди се, че пакетите съдържат продукти като маратонки, консерви, тв приемници, автомобилни гуми и палатки. Русия не отговори на обвиняванията в грабежи, само че публични лица упрекнаха Украйна, че е снимала подправени видеоклипове, с цел да упрекна Русия в обир.Те също по този начин упрекнаха Украйна, че следи банди грабители в региони под неин надзор.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР