230 сигнала са получени, свързани с обилните валежи и градушка.

...
230 сигнала са получени, свързани с обилните валежи и градушка.
Коментари Харесай

Васил Терзиев: 230 сигнала са получени, свързани с обилните валежи и градушка

230 сигнала са получени, свързани с изобилните превалявания и градушка. Това написа във Facebook кметът на София Васил Терзиев във връзка мощния дъжд и градушка, които се изсипаха над София нощес.

SafeNews разгласява целият текст без редакторска интервенция:

След падналите значителни превалявания и градушка на територията на Столичната община, екипите на Аварийната работа, Пожарна сигурност и отбрана на популацията, Столичния инспекторат и почистващите компании бяха мобилизирани и работиха през цялата нощ.
На телефон 112 са получени 230 сигнала, свързани с изобилните превалявания и градушка на територията на общината нощес, а в контактния център на Столична община са получени 34 сигнала.
Общо 18 екипите на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столичната община дружно със столичната пожарна са реагирали на сигнали. Над 40 от тях са били по-критични, свързани с премахване на последствия от изобилните превалявания. Те са за завирявания на сектори от пътища, на изби, гаражи, търговски обекти и подлези. Най-голям брой от тях са на територията на регионите „ Подуяне “, „ Младост “, „ Витоша “, „ Оборище “, „ Сердика “, „ Искър “. Извършено е отводняване на дворове и изби в селищата Яна, Кривина, Казичане, Бусманци и кв. “Враждебна “.
В момента спешните екипи работят по отводняване на частна постройка в регион “Триадица ”.
Отворен за придвижване е пътният тунел на бул. “Цариградско шосе “ в региона на кв. “Полигона “.
Почистват се дъждоприемните шахти от наноси и листна маса от компаниите, ангажирани с чистотата в града. Дейностите по надзор се правят от екипите на Столичен инспекторат.
Наблюдават се речните корита и общинските язовири. За момента няма заплаха от разливи на речните корита, а водните количества в язовирите са в норма.
От през днешния ден ще се приоритизират спешните поправки на улуците в неприятно положение след бурята, детски градини, ясли и учебни заведения.
Столичната община продължава да извършва стратегия за разчистване на речни корита, която включва над 270 сектори. Създадена е организация за разчистване на близо 40 броя сектори, включващи реките Перловска, Владайска, Какач. Почистени са и водостоците на Южната дъга на Околовръстен път.
Градският превоз все още се движи и извършва нормалните си направления. Аварийните екипи правят и обходи на терен за предварителна защита.
Благодаря на всички за съзнателната работа, благодаря доста и на доброволците, които, както постоянно, се включиха наедно с нашите екипи в оправянето с последствията от бурята. Тяхната помощ е скъпа.

Васил Терзиев: 230 сигнала са получени, свързани с изобилните превалявания и градушка 23.05.24 09:19 Елена Гунчева: Черният пиар работи мазно и съвършено. Особено в България 23.05.24 09:07 Граничните служители на реда стават катаджии – ще връчват санкции и фишове 23.05.24 08:58 Протести блокират придвижването в София, СОС с изключително съвещание 23.05.24 08:40 В Северна Македония вървят настойчиво по антиевропейския път – и бъдещият министър председател назова страната единствено “Македония ” 23.05.24 08:18

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

SafeNews напомня, че съгласно данни на Националния институт по метеорология и хидрология над София са паднали сред 20 и 60 литра дъжд на кв.м – най-вече са били над югоизточните региони, в „ Младост “ – 58 литра на кв.м, в Южен парк 36 литра на кв.м, във Водноелектрическа централа Симеоново – 22 литра на кв.м. Градушката е била с размерите на лешник.

Още вести четете в: Коментари За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР