Александър Зверев бе един от фаворитите за спечелване на Australian

...
Александър Зверев бе един от фаворитите за спечелване на Australian
Коментари Харесай

Бекер: Не съм виждал Зверев толкова пасивен отдавна


Александър Зверев бе един от любимците за продобиване на Australian Open. Едва за трети път в кариерата си започва акция от Големия шлем с три следващи чисти победи, а краят на предишния му сезон беше приказен.

Германецът натрупа доста убеденост през последните месеци и сложи себе си в новата „Голяма тройка“, паралелно до Медведев и Джокович, само че в четвърти кръг позволи проваляне, което още веднъж го върна крачка обратно в преследването на упоритостите, които има.

Денис Шаповалов надигра международния №3 изцяло. Победа в поредни сетове, в която Зверев бе надалеч от най-хубавата си форма.

Бившият №1 Борис Бекер счита, че повода за провалянето е главно негова:

„Много разочароващо. Саша по този начин и не откри играта си, не разви динамичност или агресивя. Още от началото останахме с чувството, че Шаповалов е крачка напред,“ сподели германецът пред Eurosport.

„Канадецът бе по-активен. Не съм виждал Зверев толкоз въздържан от дълго време. Може да загубиш и да играеш неприятно, само че въпреки всичко би трябвало да положиш старания, да оставиш душата си на корта. Това през днешния ден липсваше.“

„Мечтата на Саша да бъде №1 в света след Australian Open завърши,“ добави Бекер. „Сега би трябвало да намерения какво се случи там. Беше изпълнен с убеденост, само че нещо се случи в Австралия през последните седмици.“
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР