Алекс Джоунз остана без най-голямата трибуна, чрез която достигаше до

...
Алекс Джоунз остана без най-голямата трибуна, чрез която достигаше до
Коментари Харесай

Facebook премахна окончателно страницата на Infowars от социалната мрежа

Алекс Джоунз остана без най-голямата естрада, посредством която доближаваше до почитателите си.
Популярният с провокативните си излъчвания и език и тайни теории Алекс Джоунз и неговия Infowars, бяха дефинитивно изгонени от Фейсбук, предава New York Times. Решението на Зукърбърг и компания, както показва и медията, не е пристигнало елементарно. Самите Фейсбук към този момент няколко пъти попадат в полезрението на политически ръководители, които упорстват обществената мрежа да направи нещо за популяризираната в платформата ѝ дезинформация, подправени вести и език на омразата.

„Натискът към Фейсбук да направи нещо по отношение на него (Алекс Джоунз – б.а.) се ускори, откакто мениджъри в компанията дадоха мъгливи и объркващи отговори на законодателя по отношение на политиките на компанията“, написа Кевин Роуз. „Дезинформацията беше оставена да участва, обясниха те, само че езикът на омразата се маха. Така че консуматори на мрежата изровиха и предадоха остарели изявления на Infowars, настоявайки за премахването им въз основата на това, че те поддържат насилието и съдържат нечовечна тирада, ориентирана против мюсюлманите, имигрантите и транссексуалните“.

Това е следващ удар за Джоунз и Infowars. Преди дни, подкастът му в iTunes беше свален, ограничения против него обявиха да подхващат YouTube, Pinterest и други уеб сайтове, само че не и Twitter.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР