Алармата звъни в 6:30 сутринта. Събуждате се трудно и може

...
Алармата звъни в 6:30 сутринта. Събуждате се трудно и може
Коментари Харесай

На каква честота вибрира мозъкът ви?

Алармата звъни в 6:30 сутринта. Събуждате се мъчно и може би незадълбочено си спомняте какво сте сънували. След това бързо скачате от леглото и стартирате да се подготвяте за следващия работен ден. Оттам нататък, досега, в който още веднъж се приберете у дома и се потопите в тишината на нощта, мозъкът ви работи на по този начин наречените „ бета “ честоти.

Това положение се свързва с диапазона от 12 до 30 херца – казано просто, когато хората се намират в това положение, изпитват до друга степен зоркост, заинтригуваност и нараснала умствена интензивност.

При по-ниските стойности (12-15 Hz) настроението на човек може да бъде разказано като мътно и неактивно. Обикновено това се случва, когато се намирате в запушване на пътя или пък просто сърфирате из интернет. В средата на честотния диапазон (16-22 Hz) човешкият разум се характеризира със доста по-силна интензивност. Тя се отключва при анализиране на съответни проблеми и търсене на вероятни решения за тях. Към горната част на „ бета “ честотите (23-30 Hz) спадат комплицираните мисли, консолидираното на нови чувства и психическата възбуденост. Този вид „ бета “ честоти се включват, когато даден проблем изисква огромно внимание и досетливост.

  • Мозъкът не основава съзнанието

Следващите наред са „ алфа “ честотите (8-12 Hz). Намирате се в релаксирано положение, без да се притеснявате за някой съответен проблем. Тези честоти се следят най-често при гледане на телевизия, слушане на музика и четене на книги. Не сте прекомерно провиснал до положение на полусън, само че въпреки всичко отсъства стресът от всекидневието и рутината.

Под „ алфа “ се намират „ тета “ честотите (4-8 Hz). Те се свързват с дълбока релаксация и положение на лек полусън. „ Тета “ вълните са разпознати при внушаемост, дълбока медитация и извънтелесни прекарвания.

Най-нискочестотните мозъчни талази се демонстрират по време на бездънен сън. „ Делта “ честотите се намират в диапазона от 0.5 до 4 Hz. Смята се, че специалистите в медитацията са способни изкуствено да провокират тези трептения в мозъка.

  • Астрогенетичният модел на индивида

Погледната по този начин, обстановката наподобява много елементарна, само че не е. Съществува още един тип периодичност, която се намира в диапазона 30 Hz и нагоре.

Най-високочестотните са „ бета “ вълните, а най-нискочестотните се назовават „ гама “ талази.

„ Гама “ талази и моментът на прояснение

През 2009 година е оповестено изследване, което сочи, че моментите на прояснение в човешкото схващане сигурно са обвързани по някакъв метод с „ гама “ вълните. При всички доброволци, които изпитали някакъв тип прояснение, е следена отличителна искра от „ гама “ интензивност, която се появила една трета от секундата преди доброволците да получат просветлението.

„ Гама интензивността посочва цяло съзвездие от неврони, които се свързват за пръв път, с цел да основат нова неврална мрежа. Това съставлява раждането на нова концепция “, написа в научната обява.

Избликът на „ гама “ талази е бил предшестван от затихване на интензивността на „ алфа “ вълните. Изглежда, като че ли съзнанието преднамерено забавя честотата на мозъчната функционалност, с цел да си разреши да генерира „ гама “ талази.

  • Как ДМТ свързва човешкото схващане с паралелни светове

Ами в случай че тези не до такава степен мощни „ гама “ талази са способни да провокират прояснение в човешкото схващане, какви неща бихме изпитали при 50, 60, 70 или повече херца? Тук е мястото и на въпроса  дали сме способни да направляваме тези талази. Провеждани са редица изследвания, които индиректно удостоверяват тази опция, само че тъжната истина е, че науката към момента не е стигнала ниво, при което да е способна да изясни изцяло смисъла на другите честоти на мозъчните талази.

The Epoch Times

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР