Актьорът Валери Йорданов публично разказа как е тормозен психически от

...
Актьорът Валери Йорданов публично разказа как е тормозен психически от
Коментари Харесай

Мутренски времена: Валери Йорданов разкри как шефът на Народния театър го плаши с уволнение

Актьорът Валери Йорданов обществено описа по какъв начин е унизен душевен от шефа на Народния спектакъл Васил Василев поради това, че не поддържа метода, по който шефът управлява трупата и поради уволнението на основния режисьор Александър Морфов. Актьорът е един от основателите на подписката за оставката на Василев и оглави протеста в трупата против шефа още преди няколко месеца.

Повод да показа във фейсбук за метода, по който Васил Василев се отнася към някои създатели е фактът, че шефът назначи яка защита в театъра, която да го пази от " натрапници ", както и това, че заведе дело против Камен Донев. В телевизионни изявленията артистът назова шефа " шушумига ", " човечец " и " не непокътнат човек ".



Васил Василев е обвинил Валери Йорданов, че петни името на Народния спектакъл

Валери Йорданов споделя, че на 27 април е бил " поканен на среща " с Васил Василев. " Охраната долу ме посрещна с неспокойствие, изпрати ме, задъхвайки се след мен по стълбите и изиска телефона ми, преди да вляза.

Дадох им го, откакто обясних на шефа, че това е нелегално и че се прави единствено, в случай че съм задържан в РПУ или влизам в Съдебна зала. Вътре се организира диалог, към 50 минути, пред двама очевидци на господин Василев, /които ще отрекат всичко " нецелесъобразно за управлението " /, и без нито един мой очевидец ", написа звездата от " Хъшове " във фейсбук.

" Разговорът " стартира с подвиквания да седна и да не се усмихвам по този начин, провокирани от законо-съобразния ми въпрос за персоналния ми телефон. Не седнах и продължих да се усмихвам, тъй като имам това персонално право, /не пострадвам от хемороиди или неприятно настроение/. 

Г-н Василев, шефът на НТ " Ив. Вазов " ме нападна с аргумента: " Ти, за какво и докога ще продължаваш? Ти петниш името на Народния спектакъл! Ако не спреш - стартирам процедурата по дисциплинарното ти уволняване. ". А другият му бисер беше: " Каквото и да си кажем - годно е единствено това, което е записано " в буквата на закона " - документираното! ".



Валери Йорданов и Камен Донев по време на един от митингите против шефа на Народния. Двамата артисти упорстват за незабавната му оставка. Василев обаче очевидно няма желание да освобождава поста...

Г-н Василев - не опетнявам името на театъра, в който работя от 20 години и в който са играли учителите ми... Вие сте за неотложно махане, психиатричен обзор и освобождение от служба, заради вреди в културната ни институция и завещание.

Това е моето персонално мнение, което отхвърля да се подчини на заповеди, като: " Седни! " и " - Не се усмихвай! "....

Ще се забележим в съда, дружно с сътрудника ми Камен Донев и с други сътрудници, които са във екстаз от вашите мутренски осъществявания...

P.S. още един дълготраен чиновник на театъра е бил притиснат да напусне преди два дни. /жена, експерт, с профилиран опит и със заболяване /. Обиждана е, заплашвана е... и е напуснала принудително - заради душевен тормоз. Има заповед от шефа да не пристъпва на територията на театъра./. " - Не мога ли да се взема най-малко шевната машина, тя си е моя? ", попита ме дамата... Подписка за оставка, /нова, надхвърляме 10 000 души, след първите протестни/ ", показа още Валери Йорданов.



Валери Йорданов е един от актьорите, който пръв скочи против уволнението на Александър Морфов като основен режисьор на Народния спектакъл

От известно време шефът на Народния спектакъл се принуди да се подсигури с защита. Да, звучи неуместно, само че най-големият български спектакъл към този момент има лиценз и за охранителна активност. За да не заплаща персонално от джоба си, Василев не си е наел частна защита, а е обезпечил такава на цялата постройка. 

Причината за вкарването на мускулести момчета, наподобяващи на гардове от нощните заведения, каквито най-вероятно са, е уволнението на режисьора Александър Морфов. Имаше всеобщи протести поради това, които очевидно са стреснали Василев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР