БСП вече избра кой ще бъде водач на листата й

...
БСП вече избра кой ще бъде водач на листата й
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Вигенин води листата на БСП за европейските избори

БСП към този момент избра кой ще бъде лидер на листата й за европейския парламент. Това ще е Кристиян Вигенин, научи Lupa.bg от редови социалисти. Кандидатурата му ще бъде публично оповестена след няколко седмици. Тази година левицата мислела овреме да стартира акция, а не да чака последния миг.

Повечето хора на " Позитано " 20 са озадачени от избора на лидерката. Досега се смяташе, че тя ще опитва да се избави в Брюксел и ще се кандидатира за евродепутат. Нинова обаче се отказала и се впуска в борба за трети лидерски мандат в Българска социалистическа партия - нищо, че това опонира на устава на партията, който самата тя предложи и утвърди.

В листата за европейския избор на Българска социалистическа партия под №2 ще бъде подложен Георги Свиленски, а по-късно се подреждат Иван Ченчев и близкия до партията публицист Велизар Енчев, който за малко бе и народен представител в един от парламентите от листата на Българска социалистическа партия. Това обаче надали има някакво значение, защото съгласно социолозите партията-столетница ще успее да прати не повече от един народен представител в Брюксел. Изборният предел за европейските избори е 5,83%.

Нито един от досегашните евродепутати на Българска социалистическа партия - Елена Йончева, Цветелина Пенкова, Петър Витанов и Сергей Станишев, няма да бъде включен в листите. Възможно е Йонева и Витанов да се кандидатират от името на " Левицата ", мълви се интензивно в партийните централи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР