Актьорът Асен Блатечки ще открие летния фестивал на София с

...
Актьорът Асен Блатечки ще открие летния фестивал на София с
Коментари Харесай

Блатечки открива летния фестивал на София - slava.bg

Актьорът Асен Блатечки ще открие летния фестивал на София с режисирания от него театър „ Баща ми се споделя Мария “ на 15 юли в Южен парк 2, до музея "Земята и хората ". Любимците на родната аудитория Станимир Гъмов, Румен Угрински, Стефан Рядков, Петьо Петков - Шайбата, Жанина Стоилова и Невена Бозукова ще се развихрят под намерено небе, несъмнено съгласно ограниченията, разпоредбите и рестриктивните мерки наложени от Covid-19.

"От няколко месеца работим по основаването на това събитие. Вярваме, че София от дълго време има потребност от сходен фестивал, който да предлага на столичани и посетители най-интересното от културния живот под намерено небе. Посетителите ще могат да видят театрални постановки, кинопремиери, концерти, stand up шоута и доста други. Освен всичко това, ще има и богато многообразие от храна за тези, които желаят да прекарат времето си с другари навън ", споделя Борислав Чучков, един от основателите на летния фест. събитието се организира с поддръжката на Столична община и Министерство на културата.

Филм

Участие в плана има и "София филм фест " с богата филмовата стратегия. За организацията и провеждането на събитието ще се погрижат Bulgarian Live Music, а BSG ще дават отговор за музикалната част. Именно под намерено небе на 16 юли ще се състои премиерата в България на кино лентата "Бащата ". на креативния тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов с присъединяване на Иван Савов и Иван Бърнев. През 2019 година лентата завоюва едно от най-високите оценки в историята на българското кино - "Кристален глобус ", за най-хубав филм на Международния кино фестивал в Карлови Вари. Цената на индивидуален билет – 10 лв.. При покупка на 4 билета – 8 лв. на билет. Местата за сядане на фестивала са съобразни с ограниченията, разпоредбите и рестриктивните мерки наложени от COVID-19. Същото важи и за идната вечер.

На 17 юли от 20 ч почитателите на киното ще могат да гледат „ Прегоряла Ерес “ от програмата на София Филм Фест. Филмът е с присъединяване на Елизабет Дебики, Доналд Съдерланд, Клаес Банг и Мик Джагър.

Деца

Следващия уиекдн, 18 и 19 юли, ще започва с стратегия за най-малките с два детски спектакъла от 11 ч. В събота ще бъде представлението „ Ян Бибиян и дяволчето Фют “, а в неделя „ Въздушната принцеса “. Двата спектакъла са на спектакъл „ Възраждане “. На 19-и юли от 20 часа феновете на Иво Димчев ще могат да се насладят на концерт-пърформанс. Финалът на 20 юли ще постави спектакълът „ Приятно ми е Ива “ на Театър 199 „ Валентин Стойчев “. Постановката има 2 награди „ Икар “ и премия „ Златен кукерикон “ за самостоятелно театрално достижение. Режисьор е Стоян Радев, взе участие Ива Тодорова.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР