Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо, ще

...
Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо, ще
Коментари Харесай

Сребърният медалист от Евровизия 2024 отказа награда от €50 хиляди

Baby Lasagna, който приключи втори на състезанието в Малмьо, ще подари за щедрост наградата от хърватското държавно управление

Представителят на Хърватия на Евровизия 2024 Baby Lasagna получи награда от 50 хиляди евро от хърватското държавно управление за второто си място на състезанието в Малмьо. Той обаче отхвърли да задържи парите за себе си и прикани министър председателят на Хърватия Андрей Пленкович да дарят сумата на две от педиатричните онкологии в Хърватия. Марко Пуришич, както е същинското име на музикалния продуцент и актьор, беше посрещнат от над 15 хиляди хървати при прибирането си от състезанието.

Baby Lasagna разгласи, че ще подари парите със стори в Инстаграм и написа: „ Искам да благодаря на хърватското държавно управление за кеш премията от 50 хиляди евро. Аз обаче не мога да приема тези пари. Мога да изброя доста аргументи, само че на първо място желая да посоча, че има доста хора и организации, които се нуждаят доста повече от тях. Затова приканвам господин Пленкович да подари 25 хиляди евро от името на хърватското държавно управление на Педиатричната онкология и хематологичния институт. Допълнително, аз желая да даря останалите 25 хиляди евро на Института за педиатрична хематология, онкология и трансплантации на Загреб. “

Сребърният медалист от Евровизия 2024 съумя да разпродаде три дати за седемхилядната зала в Загреб за броени минути. Песента му “Rim Tim Tagi Dim “ попадна в международните музикални ранглисти и получи милиони стриймове в цифровите платформи, което е голям триумф за актьор от Балканите. В класациите влязоха още песните на Гърция, Италия, Украйна, Швеция, Литва и Ирландия, а максимален комерсиален триумф реализира песента на Швейцария „ The Code ”, която завоюва състезанието. Победителят Немо също беше посрещнат като воин от хиляди на летището в Цюрих.

България може да няма собствен представител в най-голямото музикално събитие в света, само че в Малмьо имаше българска делегация. Тя беше формирана от актьори на музикалния лейбъл East Art - хитовата певица Мила Роберт, един от най-хубавите ни гласове Тино, изгряващата звезда MONA, дебютиращият артист Мишел и младата певица Лидия Ганева, която е представяла България на състезанието Детската Евровизия през 2016 година. Те изгледаха грандиозното шоу онлайн в Малмьо и споделиха от опита на звездите от тазгодишното издание на състезанието.

Евровизия 2024 се организира в шведския град Малмьо след успеха на Лорийн с песента “Tattoo ”, един от огромните шлагерите за 2023 година. Над 150 милиона фенове от целия свят гледат състезанието всяка година.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР