Акционерите на Twitter на специално събрание одобриха предложението на Илон

...
Акционерите на Twitter на специално събрание одобриха предложението на Илон
Коментари Харесай

Акционерите на Twitter одобриха продажбата й за 44 млрд. долара на Мъск

Акционерите на Twitter на особено заседание утвърдиха предлагането на Илон Мъск за покупка на компанията за 44 милиарда $, заяви CNBC, базирайки се на транслация на гласуването.

По-рано Twitter се обърна към съда с искане да принуди най-богатия човек на планетата да завърши договорката по придобиването на обществената мрежа за 44 милиарда $. На този стадий Мъск се пробва да я избегне.

Илон Мъск е най-големият акционер на Twitter, той държи съвсем 10% от акциите й. По думите на източници на WSJ, той не е дал своя вот, а и да го направи, едва ли ще гласоподава “за ” сключването й.

Споразумението сред Мъск и Twitter изисква милиардерът да гласоподава в поддръжка на договорката. Неговата поддръжка обаче не е решаваща, в случай че задоволителен брой вложители се съгласят тя да бъде осъществена.

На фона на утвърждението на акционерите за покупката на Twitter от Мъск акциите на обществената мрежа нарастнаха с 0,81%, достигайки цена от $41,74 за акция, нараствайки с $0,33, излиза наяве от данните на борсата.

Гласуването на акционерите идва на фона на правосъдно дело сред Мъск и представители на Twitter.

Социалната мрежа първа подаде иск против предприемача по отношение на желанието му да откаже договорката. Тя желае да реализира привършване на договорката в съда.

Мъск на собствен ред изпрати насрещни искове. Той към момента обаче не е разкрил детайлности по делото.

Напомняме, че Twitter заяви за съглашение с Мъск за пазаруване на компанията за 44 милиарда този април. Месец по-късно милиардерът съобщи, че се отхвърля. Той изиска обществената мрежа да разкрие информация за ботове и спам сметки измежду действителните консуматори.

Според Илон Мъск те съставляват към 20-25% от броя на потребителите на Twitter. На 8 юли милиардерът публично уведоми, че се отдръпва от договорката.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР