Акциите в САЩ се повишиха в четвъртък, връщайки S&P 500

...
Акциите в САЩ се повишиха в четвъртък, връщайки S&P 500
Коментари Харесай

S&P 500 отново отскочи след най-лошия си ден от септември

Акциите в Съединени американски щати се покачиха в четвъртък, връщайки S&P 500 назад на пътя към неговата осма поредна седмица на облаги.

Широкият показател се увеличи с 1%. Технологичният Nasdaq Composite напредна с 1,3%. Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average завоюва 0,9%, или към 322 пункта. И трите показателя са нагоре преди последната за седмицата комерсиална сесия.

Всичките 11 бранша в границите на S&P 500 приключиха в четвъртък на зелено, водени от акциите на фирмите за дискреционни потребителски услуги, които нарастнаха с 1,4%. Секторът на комуналните услуги беше най-слаб, напредвайки с 0,1%.

Производителят на чипове Micron Technology се показа най-добре в S&P 500, като се увеличи с 8,6%. Индексът PHLX Semiconductor, обвързван с фирмите в полупроводниковата промишленост, набъбна с 2,8%.

Акциите на операторите на круизни линии скочиха, откакто Carnival Corp. регистрира резултати за четвъртото тримесечие. Carnival се повиши с 6,2%, а Royal Caribbean Group напредна с 5,2%.

На другия полюс в S&P 500 беше Paychex, падайки със 7% след отчитане на облагата си.

Вярата на вложителите в меко кацане на американската стопанска система се усили внезапно през последните седмици, предизвиквайки рали на акции, облигации и други активи. Напредъкът спря в сряда, когато S&P 500 падна с 1,5%, най-големият еднодневен спад от три месеца.

В четвъртък пазарите в Съединени американски щати се възвърнаха, откакто нови данни демонстрираха, че пожеланият от Федералния запас знак за инфлацията се е повишил с 2% през третото тримесечие, по-малко от предходните оценки. Това е следващият сигнал, че стопанската система на Съединени американски щати последователно се охлажда, както се надяваха централните банкери.

Анализатори чакат главният показател на цените на персоналните потребителски разноски за ноември, данните за който би трябвало да бъдат оповестени през днешния ден, да е повишен с 0,1% по отношение на октомври и с 3,3% на годишна база.

На дълговите пазари доходността на референтните 10-годишни съкровищни облигации на Съединени американски щати се увеличи до 3,893%, защото цената им падна. В сряда доходността стигна най-ниското си равнище от юли.

Фючърсите на суровия нефт паднаха с 0,4% до 73,89 $ за барел.

Фючърсите на златото се покачиха с 0,2%, напредвайки за пети път в границите на седем сесии.

В Азия японският показател Nikkei 225 изтри 1,6% - най-големият спад от 8 декември.

В Европа показателят Stoxx Europe 600 се намали с 0,2%, прекъсвайки двудневна серия от облаги.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР