Ако вие сте сред милионите хора по света, които страдат

...
Ако вие сте сред милионите хора по света, които страдат
Коментари Харесай

Няколко съвета как да се справим с пролетните алергии

Ако вие сте измежду милионите хора по света, които страдат от пролетните алергии, то идващите редове са тъкмо за вас! Броят на полените във въздуха с всяка минала година се усилва вследствие на изменението на климата и систематичното замърсяване.

За благополучие, не е нужно да напуснете работа, с цел да заживеете в балон за идващите няколко месеца.

Ето елементарни препоръки за справяне с пролетните алергии:

1. Започнете да приемате предписаните ви медикаменти за алергия по-рано, а не чакайте признаците на пролетна алергия да се проявят.

2. Оставете къщната работа на някой различен. При чистенето се освобождава доста прахуляк, която изостря алергиите.

3. Не обличайте наново към този момент носена дреха и мийте постоянно косата си. Полените имат свойството да полепват по тъканите

4. Пийте повече зелен чай и чай от коприва. Последните проучвания демонстрират, че зеленият чай блокира алергените и стопира тяхното деяние.

5. Пийте по-малко алкохол. За страдание една чаша вино няма да ви помогне да се справите с пролетните алергии, а ще ги изостри. Процесът на ферментация създава хистамин, химикалът, който провокира алергични признаци.

6. Приемайте повече омега-3 мастни киселини. Рибата за вечеря няма да ви излекува от неприятните признаци, само че ще способства за подпомагането на здрава имунна система и понижаване чувствителността към алергиите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР