Ако сега някой ви попита кой е най-опасният действащ вулкан

...
Ако сега някой ви попита кой е най-опасният действащ вулкан
Коментари Харесай

Превръщат ли се скритите вулкани в Италия в най-голямата заплаха за човечеството?

Ако в този момент някой ви попита к ой е най-опасният настоящ вулкан на Апенините , сигурно автоматизирано ще отговорите: Везувий. И да, имайки поради какво се е случило с Помпей през 79-та година, това ще е напълно логически отговор.

Към момента обаче, с пециалистите имат друго мнение по въпроса и истината е, че е напълно допустимо в никакъв случай да не сте чували за него. Кампи Флегрей или както ги назовават, Флегрейските полета са гигантска хлътналост, оставена от супервулкан преди към 2 млн. години и латентен вулкан наоколо до Неапол.
 Вулкан
А въпреки последното изригване тук да е било през 1538 година , в последно време локалните хора са обезпокоени, защото данните демонстрират нараснала сеизмична интензивност и повишение като цяло на равнището на земята .

Според Националния институт по геофизика и вулканология на Италия (INGV) сеизмичната интензивност в региона се ускорява от декември 2022 година и има съществени опасения, че вулканът може да се разсъни още веднъж след генерации неподвижен.

Тук е редно да уточним, че в полетата се намират голям брой по-малки вулкани, които са били дейни близо 39 000 години и в случай че немислимото се случи, то следствията могат да са ужасяващи.
 Вулкан
Само в тъй наречените " алена зона " влизат към 18 града и над 500 000 поданици, подложени на риск, а напълно наоколо е Неапол с още най-малко 3 милиона поданици . Или както се споделя, да се надяваме, че отношението ни към природата последните десетилетия (и не само) няма да ни излезе прекомерно скъпо...

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР