Ако по-често хапваме нар, ще бъдем по-здрави, дори в сезона

...
Ако по-често хапваме нар, ще бъдем по-здрави, дори в сезона
Коментари Харесай

Нар – вкусна и ефикасна подкрепа против грипа


Ако по-често хапваме нар, ще бъдем по-здрави, даже в сезона на грипа . Това е заключението от съвсем всички клинични изследвания върху резултата от приема на този есенен плод. Резултатите от сходни изследвания демонстрират, че нарът и екстрактите от плодовете, семената и даже кората на дървото му, може да се употребяват сполучливо като допълнение или даже опция на някои противогрипни лекарствa .

Клиничните изследвания демонстрират, че постоянната консумация на нар може да потисне вирулентността на някои видове вирусни частици, да забави развиването и мултиплицирането им или да аргументи разрушителни промени в структурата на защитната капсула, обвиваща някои вируси. Така нарът може да послужи като напълно естествено средство за подкрепяне предварителната защита и лекуването на някои вирусни болести . Може би фактът, че нарът зрее през есента не е инцидентен, а природата ни предлага една вкусна и потребна опция за по-успешна битка с грипа.

Доказателство за това е високото наличие в нара на химични съединения с мощно противовирусно деяние. Това са субстанции като елагова киселина , галова киселина, пуникалагин, проантоцианидин и други видове полифеноли , антоциани, флавони и други

Свързани публикации.. Грипният сезон дава обещание да е забавен тази година 0 Ваксината срещу грип става по-ефективна 0

Противовирусното деяние на нара обгръща няколко аспекта. Клиничните изследвания демонстрират, че в задоволително високи дози проантоцианидинът и някои полифеноли инхибират захващането и навлизането на вирусните частици в клетките. В допълнение мощният комплекс от химични съединения в нара блокира способността на вирусите да синтезират нужните им протеини след нахлуване в клетката гостоприемник. Така вирусните частици, в това число грипните вируси, не съумяват се мултиплицират и бързо умират, без да предизвикат съществени инфекции .

Тези данни сочат, че резултатът на химичния състав на нара може да обезпечи цялостна защита против вирусите. От една страна, те срещат сериозен отпор в устрема си да навлязат в клетките, а от друга – даже да прескочат тази преграда, опциите им за развите и разделяне в клетката гостоприемник са мощно органичени.

При хора, които поставят старания за поддържане на имунитета през есента и зимата, постоянното изразходване на нар под всякаква форма предлага опция за повишение резултата на тези грижи.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР