източник: Резултати от изследвания показват, че умерената консумация на банани,

...
източник: Резултати от изследвания показват, че умерената консумация на банани,
Коментари Харесай

Банан – причинява или облекчава запека?

източник:

Резултати от проучвания демонстрират, че умерената консумация на банани, усъвършенства здравето на храносмилателната система. Те имат пребиотични резултати , защото подхранват чревните бактерии, които оказват помощ за вярното мелене на храната.

Експерти настояват, че бананите са богати на фибри и хранителни субстанции, които защищават обвивката на червата и облекчават запека. Те подкрепят тънките вътрешности да действат по-добре и да усъвършенстват храносмилането .

В приблизително огромен банан, човек получава до 3 грама фибри, които се равняват на към 10% от дневния целесъобразен банкет. Задължително е обаче да се пие доста вода, когато се ядат банани, защото прекомерната консумация на фибри , може да докара до блокиране функционалността на червата.

Бананите са естествени антиациди, които успокояват смутения корем. Богати са на фруктоолигозахарид , който не разрешава ферментацията на бананите в чревния тракт. Този въглехидрат усъвършенства храносмилането и работи като леко слабително средство за облекчение и попречване на запека. Намира се главно в узрелите жълти банани.

От друга страна, по-зелените банани са неузрели и могат да причинят запек, защото имат високо наличие на нишесте, което затруднява смилането на храната. С узряването на плода, количеството нишесте понижава и се трансформира в захари. Диабетиците е добре да се съветват с диабетолога си преди да ги употребяват.

Свързани публикации.. Запек - какъв брой типове има? 0 Чай против запек 0 Фибри - кои са най-големите им изгоди? 0

Неузрелите банани се смятат за помощно средство при диария на деца и възрастни. Тези свойства се дължат на високото наличие на нишесте.

Бананите са храна, която облекчава запека при някои хора, а при други има противоположен резултат. Плодът не работи на всеки по идентичен метод, само че в случай че запекът се усъвършенства от бананите, значи би трябвало да се употребява по-редовно. Ако визитата на тоалетната е нередовно поради тях, би трябвало да се ограничи потреблението им.

Въпреки това бананът носи и други изгоди за здравето като да вземем за пример отбрана от язва, стомашни болки и сърдечносъдови болести . Един банан дневно поддържа кръвното налягане в естествени равнища. Калият, намиращ се в плода, укрепва костите и усъвършенства зрението.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР