Ако не се вземат мерки като за извънредна ситуация, ще

...
Ако не се вземат мерки като за извънредна ситуация, ще
Коментари Харесай

ДПС иска извънредни мерки за чумата по свинете

Ако не се вземат ограничения като за изключителна обстановка, ще се популяризира болестта африканска чума по свинете. Това сподели националният представител от Движение за права и свободи Бюрхан Абазов пред кореспонденти в Народното събрание в коментар за болестта.

" Най-лошият сюжет е да продължи в другите промишлени свиневъдни обекти, което е безусловно най-лошият и най-нежеланият сюжет от нас. За страдание това, което не искахме да се случи - болестта да влезе в огромните свинепромишлени комплекси, към този момент е реалност ", сподели още той.

Небрежност е провокирала казуса с африканската чума по свинете. България е изправена пред голямата заплаха да загуби цялото си свиневъдство. Това съобщи в извънредно изявление за БНР Еврокомисарят по опазването на здравето и сигурността на храните Витянис Андрюкайтис.

Според Абазов е прав еврокомисарят, че има немарливост.

" За страдание трябваше да ни го каже еврокомисарят. Заразата от предходната година е реалност в България, от две години е в Европа. Ние доста добре знаехме, че тя ще се популяризира и ще пристигна тук. Всички ограничения, които взеха до момента ръководещите са несъответстващи, безредни, закъснели, некоординирани. Краткият ми извод е, че институциите в България не сработиха в сериозна обстановка ", разяснява Бюрхан Абазов, който е и някогашен заместник-министър на земеделието и храните.

На въпрос дали е обречено свиневъдството в България, той уточни, че в случай че не се вземат ограничения като за изключителна обстановка, болестта ще се популяризира.

Попитан дали Движение за права и свободи ще търси политическа отговорност, Абазов уточни:

" Утре имаме чуване на министър Танева и на вицепремиера, който е виновен за този народен щаб, тъй че по-късно може би ще вземем решение. "

" Това изявление тази заран на заместник-министъра, че още веднъж ние ще обезщетим единствено записаните автоматически, дели на две нашите дребни животновъди ", сподели още той.

Според него незабавно в тях поражда претекста да скрият прасето си. По думите му изявлението, че ще обезщетим единствено записаните свине, е самоубийство. Във връзка с оградата против чумата по свинете, Абазов уточни, че тя е била като за детска площадка.

" С височина 1 м, към която откриха едно умряло прасе. Изследванията демонстрираха, че то е умряло от смях ", уточни още Абазов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР