Ако можем да позволим да бъдем тероризирани от някого, който

...
Ако можем да позволим да бъдем тероризирани от някого, който
Коментари Харесай

Сноудън: Преставаме да бъдем греждани, ако приемем пълния контрол на властта

" Ако можем да позволим да бъдем тероризирани от някого, който няма нищо друго с изключение на нож, да пренареди нашите общества за улеснение на държавната власт... ние сме престанали да сме жители и сме се трансформирали в субекти ".
Това послание направи някогашният чиновник на Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати Сноудън по видео връзка, излъчена в Израел. Записът му е изработен от неразкрито място в Москва.
Едуард Сноудън прикани израелците да бъдат нащрек за осъществявано от страната и частни компании. Също по този начин Сноудън прикани Обетованата земя да отбрани всеобщото приключване на класифицирани документи през 2013 година
Сноудън акцентира високотехнологичните качества на Израел, само че предизвести, че приемането на прекалено много държавно наблюдаване и прекомерно лесното приемане на довода, че това е належащо заради поради сигурността, основава съществени опасности.
35-годишният американец приказва също за компанията NSO Group, основана в Израел, известна с шпионския си програмен продукт Pegasus.
Софтуерът бе избран от самостоятелни специалисти като евентуално употребен в редица страни, в които спазването на правата на индивида не се радва на известност измежду управляващите.
" Идеята е, че сходни компании от ден на ден се появяват по целия свят ", сподели Сноудън.
В един от случаите интернационалните специалисти, които проверяват изгубването на 43 студенти в Мексико през 2014 година, бяха взети на прицел посредством шпионския програмен продукт, откакто подобен беше продаден на държавното управление, споделиха специалистите.
NSO Group споделя, че нейният артикул е предопределен да бъде употребен единствено за следствие и попречване на престъпността и тероризма.
Според компанията тя проверява изказванията за неправилна приложимост.
Сноудън извади нескрито хиляди класифицирани документи в пресата през 2013 година, което разкри големия обсег на наблюдението на персонални данни, въведено след офанзивите от 11 септември. Оттогава той живее в заточение.
Съединените щати го упрекнаха в шпионаж и кражба на държавна загадка, само че Сноудън съобщи, че към момента обича своята страна и се надява да се завърне у дома.
Той съобщи още, че би трябвало да се поемат опасности, тъй като " този свят ще бъде постоянно толкоз добър, колкото го вършим ".
Събитието в което е излъчено видеообръщението е проведено от израелската организация за връзки с обществеността OH! Orenstein Hoshen и се организира в Тел Авив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР