Ако мислите, че здравословната закуска, която ще ви направи по-вталени,

...
Ако мислите, че здравословната закуска, която ще ви направи по-вталени,
Коментари Харесай

Риба и месо за закуска за перфектна форма

Ако мислите, че здравословната закуска, която ще ви направи по-вталени, включва плодове, мюсли и прясно мляко, помислете отново. Ново проучване сподели, че най-хубавият вид за първото ястие за деня, което ще поддържа съвършената ви форма, е този, който включва месо и риба.

Въпреки че тези артикули звучат по-скоро като съставка от вечерята, специалистите от Института по храненето към Бристолския университет настояват, че свинското, агнешкото, пуешко месо, рибата и каймата са петте идеални съставния елемент на закуската.

Първото ястие за деня съгласно експертите би трябвало да съдържа към 500 калории. В него би трябвало да има високо наличие на протеини, здравословни мазнини и в същото време ниски равнища на въглехидрати.

Такава богата закуска ще даде на тялото главните протеини и мазнини, което ще накара метаболизма да работи на цялостни обороти, ще балансира кръвната захар и ще ви държи сити. Най-важното – това спре желанието за нещо сладко преди обяд.

Хубав вид за утринно меню е говеждо с броколи и червен лук, запържен в кокосово масло. Дори и да ви звучи прекомерно, тази закуска е извънредно потребна. Тя има богато наличие на цинк, фибри, витамини А, В1, В12, В6, желязо, калий и калций.

 Месо с броколи

Ако въпреки всичко смятате, че говеждо за закуска е прекомерно, хапнете пържола от пуешко месо. Сервирайте със зеле и чери домати, запържени в кокосово масло. Това ядене ще ви даде ударна доза витамини А, С и К, фибри, калий, цинк, както и витамини В6, В12 и желязо. Така сервираната закуска ще ви държи сити до обяд.

Агнешко със спанак и чушки е друга съществена рекомендация на английските диетолози. Това ядене доставя на организма големи дози магнезий, желязо, цинк, калий и витамини А, В2, В6, В12, С и К.

Също доста добър вид е пържената скумрия със зелен боб. В това ядене се съдържат потребни протеини, омега-3 мастни киселини, витамини А, В1, В6 и Е, както и калий, магнезий, калций и желязо.

В проучването се показва, че резултатите от този хранителен режим могат да бъдат забележими единствено след две седмици. Експертите предизвестяват да се заобикалят нискокачествени захари и въглехидрати, както и да се пие доста вода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР