Ако имате само 10 минути за упражнения, направете ги!Учените ни

...
Ако имате само 10 минути за упражнения, направете ги!Учените ни
Коментари Харесай

Защо е полезно да тренираме по 10 минути

Ако имате единствено 10 минути за извършения, направете ги!
Учените ни окуражават да вършим “микро тренировки ”, в случай че нямаме време или предпочитание за повече. Доказано е, че даже напълно малко време, прекарано във физическа интензивност, усъвършенства здравето, понижава риска от меланхолия и удължава живота.

Освен късите тренировки, потребни могат да бъдат и тези, които вършим рядко – да вземем за пример една общоприета 40-60 минутна подготовка единствено един път седмично.

Откритията на учените окуражават всички заети хора, които не могат да намерят време в седмичния си график за постоянен и нескончаем фитнес. Посланието е извънредно значимо – движете се и се правете извършения. Десет минути са по-добре от нищо и с времето само могат да повлияят на тялото и мозъка позитивно.

Да вършим извършения вечер не нарушава съня
Умерените вечерни тренировки няма да ви попречат да спите добре. Това е още едно от новите научни открития, които са добре пристигнали за заетите хора. Както и за тези, които заран нямат сила и не съумяват да се занимават със спорт.

Дори в случай че се упражнявате 30 минути преди лягане, няма да заспите по-трудно. Леките до умерени натоварвания даже удължават най-дълбоката фаза на съня. Не важи обаче за силовите тренировки и за интензивното кардио – тях в действителност е добре да оставим за по-ранен час. /missbloom.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР