Ако денят си личи по заранта, ни очаква бутафорна предизборна

...
Ако денят си личи по заранта, ни очаква бутафорна предизборна
Коментари Харесай

Калинка рипна, Джордан забива - партиите се борят за електорат

Ако денят си проличава по заранта, ни чака бутафорна предизборна акция, в която партиите ще се помъчат посредством зрелищни сцени да компенсират политическата мизерия. Тоест се задава още от същото.

Кампанията започва в петък и събота, като за двата дни се изиграха десетки хора. Хоро в Шумен поведе Мустафа Карадайъ ( " Рипни, Калинке " ), на хоро се хвана и Корнелия Нинова в центъра на София, крепко потропаха и симпатизантите на Има Такъв Народ пред НДК. Николина Ангелкова наобиколи баби в носии в Костинброд, а дори намери време и да пусне гълъби в небето, дружно с Младен Маринов. Активисти на " Демократична България " (ДБ) пък рекоха, че ще завоюват изборите, тъй като обединението се явява с бюлетина № 23 - със същото число на фланелката забивки правил преди време и баскетболната легенда Майкъл Джордан. Именно изяви от този жанр, народняшки или по-новаторски, са партийният инструментариум за увещание на електората из цялата страна.

Бутафория лъха и от формалните девизи на акцията. ГЕРБ смени остарелия девиз " Работа, работа, работа " с " Ред в хаоса ". В обществените мрежи незабавно се появиха мнения, че мотото е масонско. По-интересното е, че партията явно схваща разкриването на личните й далавери, което се вихри през последните два месеца, за безпорядък. И посредством " реда " счита да възвърне положителното остаряло време, в което си вършеше далавери без проблем. Странното е, че по тематиката " ред " е разсъждавала и Българска социалистическа партия. Явно социалистическата партия също смята сегашното за безпорядък (а и бъдещето), защото девизът на акцията й е: " Сигурност в смяната. С грижа за теб ". С първото изречение Българска социалистическа партия желае да озапти смяната, да я канализира. Второто е продължение на " С грижа за хората " от 4 април. А че Българска социалистическа партия много умува върху хаоса и стабилността, демонстрират също думи на водача Нинова от церемонията при старта на акцията. " Българска социалистическа партия е систематична партия, която може да даде сигурност ", съобщи тя. Така Българска социалистическа партия хем е партия на митинга, и се сърди, като не я броят за такава, хем и на системата.

Девизът на Има Такъв Народ е " Време е за друго ", без да е ясно какво е това " другото ". Старото мото бе " Решаващият глас си ти ". На 4 април и в този момент Движение за права и свободи разчита на " Рестарт на държавността ". ДБ нямаше мото през април, а за 11 юли издигна скучноватото " Свобода, правда, рационализация ". " Изправи се! Мутри вън! " си няма водещ девиз, евентуално тъй като самото име на групировката е девиз. На обединението сред Вътрешна македонска революционна организация, НСФБ и " Воля " девизът е " България над всичко! ". Как ли са го измислили?
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР