Ако Демократична България и Има такъв народ на Трифонов не

...
Ако Демократична България и Има такъв народ на Трифонов не
Коментари Харесай

Митов: Връщаме мандата, ако нямаме подкрепа от ДБ и ИТН

Ако " Демократична България " и " ИТН " на Трифонов не пожелаят да беседват с ГЕРБ за състава на препоръчаното от нея държавно управление, както и за бъдещите цели на ръководство, то партията връща дадения й през вчерашния ден изследователски мандат. Това разгласи номинираният за министър председател Даниел Митов пред Би Ти Ви. " Връщаме мандата и той отива при втората по величина парламентарна група ", уточни Митов, който няколко пъти сподели, че се съмнява договарянията с тези две обединения въобще да се състоят, поради нееднократно оповестеното от тях, че не поддържат кабинет, излъчен от Борисов.

" Надяваме се да се отзоват, с цел да можем да стартираме съществени диалози по целите за сформиране на кабинет. Какъв ще е резултатът от тези диалози, в случай че въобще се състоят, не мога да кажа авансово. Така или другояче ще отправим ръка. Длъжни сме да създадем това, в случай че сходни диалози не се състоят, може да се оформи същинско ръководство на задкулисието ", добави Митов.

Запитан какво има поради за задкулисие, той отговори: " Ако се оформи ръководство, за което българските жители не са дали своят вот, т.е. няма водач, който да поеме отговорността, да стане министър-председател и да подреди кабинет, на който имат доверие, тогава стартира да се оформя задкулусие ". Като образец уточни държавните управления " Беров " и " Орешарски ".

Според него би трябвало да се огледа политическата действителност, резултатите от изборите и политиците да схванат, че не може с лековато говорене . " Демократична България " подхождат като спечелили, без да са такива. Всеки един опит ГЕРБ да бъде заобикаляна, ще бъдат осъдени от гласоподавателите ", счита Митов.

Той сподели, че поддръжка за кабинет от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Изправи се! Мутри вън! " , въобще няма да търсят.

По отношение на проектокабинета на ГЕРБ, който бе показан през вчерашния ден от Борисов в болница, Митов разяснява, че " е амалгама, синтез, опит и обновяване – има нови хора, има министри и считаме, че това е най-правилното решение за България, тъй като пред нас стоят доста провокации и възможното икономическо възобновяване на страната ". 

" Няма мой или негови, обсъждали сме имена, които са били масата и сме се съгласявали, че съответното име е уместно за съответния пост ", изясни Митов реденето на министерските постове, което бил направил дружно с Борисов. 

По отношение на Националния проект за възобновяване и развиване, Даниел Митов счита, че министър председателят в оставка е викан в Народното събрание не поради проекта, а " с цел да хулен и обиждан ". Планът е импортиран и в случай че депутатите се интересуват от проекта, имат опция да създадат това, сподели още Митов.

Той дефинира като мечти оповестеното от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова бетониране на хора на ГЕРБ в енергийния бранш и отхвърли повече коментар.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР