Ако Брюксел премахне правото на вето, от това първи ще

...
Ако Брюксел премахне правото на вето, от това първи ще
Коментари Харесай

МАКРОН И ФОН ДЕР ЛАЙЕН ОБЯВИХА ВОЙНА НА ЕВРОВЕТОТО

Ако Брюксел отстрани правото на несъгласие, от това първи ще пострадат Унгария и България. Будапеща ще би трябвало да приключи протеста на нуклеарното, газовото и петролното ембарго против Русия. София ще бъде принудена да капитулира пред македонизма в Скопие. Освен България и Унгария, пострадали ще са и други страни от така наречен външна страна на Евросъюза.

" Големите " в Европейски Съюз притискат " дребните "

На конференция за бъдещето на Европа председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и президентът на Франция Еманюел Макрон желаеха унищожаване на инструмента на ветото.

Урсула фон дер Лайен сподели в прав текст: " Гласуването с цялостно болшинство в някои основни области към този момент няма смисъл, желаеме ли да вървим напред. Вие ни казахте накъде желаете да върви Европа. Сега ние би трябвало да намерим допустимо най-краткия път до такава степен - или като използваме пълноценно това, което е заложено в договорите, или посредством смяна на договорите, в случай че се постанова ".

Френският президент незабавно поддържа настояването за смяна на договорите, което значи, че това е дълго премисляна концепция, а не импровизация.

13 страни членки на Европейски Съюз отхвърлиха апела за смяна в договорите на Европейски Съюз с декларация в Туитър. Това са България, Дания, Естония, Латвия, Литва, Малта, Финландия, Полша, Румъния, Словения, Хърватия, Чехия и Швеция.

Водещ претекст за взривяващата общността концепция е държанието на Унгария. Премиерът Виктор Орбан не се преценява с енергийните наказания против Русия, налагайки несъгласие на " петролно-газовото ембарго " и продължавайки съдействието с Москва в нуклеарната енергетика.

Ако Брюксел отстрани правото на несъгласие, от това ще пострада и България, която ще би трябвало да капитулира пред македонизма. Освен България и Унгария, пострадали ще са и други страни от така наречен външна страна на Съюза. Защото " огромните " в Европейски Съюз ще постановат волята си над " дребните ", без вторите да могат да оспорят неизгодни за тях решения.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР