Акад. Бехтерев, който през целия си живот изучава мозъка, заявява:

...
Акад. Бехтерев, който през целия си живот изучава мозъка, заявява:
Коментари Харесай

Деменцията не идва внезапно. Какви са първите ѝ признаци?

Акад. Бехтерев, който през целия си живот учи мозъка, декларира: " Само на 20% ще бъде обещано огромното благополучие да не изгубят по пътя на живота съзнанието си. " За да влезете в тези щастливи 20%, ще би трябвало да извършите старания.

В публикацията ще разкажем за първите 10 " звънчета ", които би трябвало да ви предупредят. Ако се появят тези признаци, би трябвало незабавно да предприемете дейности.

Деменцията в никакъв случай не идва ненадейно. Ето някои индиректни признаци, които демонстрират, че е време да се подхващат дейности.

1. Вие станахте чувствителни към рецензии и постоянно критикувате другите.

2. Не желаете да научите нови неща. По време на работа от време на време сте парализирани от нуждата да овладеете нова компютърна стратегия или нова тактика.

3. Забелязвате, че постоянно казвате: " Преди това... ". Помните старите дни, изпитвате носталгия за тях.

4. Можете да говорите за нещо дълго време, макар обстоятелството, че събеседникът не се интересува. Няма значение, че той се бори със скуката, основното е, че това, което казвате, е забавно за вас.

5. Трудно се концентрирате когато четете сериозна литература. Мозъкът е ленив и към този момент не желае да прави това, което изисква висока централизация на внимание.

6. Понякога за вас е мъчно да избирате думи когато говорите. Не си спомняте незабавно известна и позната дума.

7. Започнахте да се изказвате по въпроси, които не разбирате. Например, за политика или стопанска система. Струва ви се, че имате толкоз положително познаване на тематиката, че на следващия ден може да станете президент или сполучлив предприемач.

8. Избирайки сред новото и познатото, се спирате на второто. Предпочитате да препрочетете остарялата книга или да погледате още веднъж позната комедия, в сравнение с да вземете нова книга или да намерите нов филм.

9. Започвате да отдавате огромно значение на ритуалите. Например, сутринта пиете кафе в несъмнено време и наложително със сандвич със сирене, гледайки новините. И не дай Боже, в случай че нещо се промени. Промяната ви изхвърля от пътеката на рутината за през целия ден.

10. Понякога забелязвате, че сте почнали да обиждате другите и не го вършиме от неприятно, а тъй като мислите, че е по-добре за тях, пие ezdravey.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР