Агенция "Пътна инфраструктура" и регионална медия в спор за новостроящата

...
Агенция "Пътна инфраструктура" и регионална медия в спор за новостроящата
Коментари Харесай

Пропадна ли участък от магистрала Европа?

Агенция "Пътна инфраструктура " и районна медия в спор за новостроящата се автомагистрала "Европа ", свързваща България и Сърбия. Регионалната медия "Балканец " заяви, че за проваляне при започване на Лот 2 от автомагистралата при Драгоман. Отсечката била към 10 метра и е тъкмо преди подлез, посока София. Следствие на пропаднала основа се е получило и проваляне и нагъване на асфалтовата настилка. Въпросният сектор от Драгоман до Алдомировско тресавище не е публично открит. Той е без положен износващ пласт асфалт и бе пуснат за придвижване през декември месец предходната година, обясни онлайн изданието.

От пътната организация излязоха с позиция, че няма проваляне на асфалтовата настилка на бъдещата автомагистрала „ Европа”, в сектора Драгоман - Сливница. Според АПИ показаната фотография е от краткотрайна връзка, която е направена в края на предходната година, с цел да се трансферира трафика от общинския павиран път, по който преминаваше поради построяването на трасето. Участъкът не е приключен, не е откриван, а е трасе, по което минава трафикът при извършващи се строителни работи.

Изпълнител на обекта е "ГБС - Инфраструктурно строителство ", а цената е 97.8 млн. лева без Данък добавена стойност, обезпечени напълно от републиканския бюджет.

В началото на юни министър-председателят Бойко Борисов сподели на президента на Сърбия Александър Вучич, който бе на посещаване в България, напредъка по построяването на автомагистрала "Европа ", която е част от Общоевропейския транспортен кулоар номер 10.

Трасето на "Европа " сред Граничен контролно-пропусквателен пункт "Калотина " и софийския околовръстен път е с дължина 48 км и е разграничено на три елементи: 17-километровата права сред Драгоман и Сливница, 14,5 км сред Граничен контролно-пропусквателен пункт "Калотина " и Драгоман и 16,16 км от Сливница до връзката със северната скоростна дъга. Най-сериозен е напредъкът при построяването на трасето сред Драгоман и Сливница.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР