Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ регистрира пети национален доставчик на услуги

...
Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ регистрира пети национален доставчик на услуги
Коментари Харесай

Пета компания желае да бъде национален доставчик на тол услуги

Агенция "Пътна инфраструктура " /АПИ/ записва пети народен снабдител на услуги за електронно събиране на пътни такси на база изминато разстояние - тол. Със заповед на ръководителя на Управителния съвет на АПИ в регистъра на националните снабдители на услуги за електронно събиране на пътни такси е вписано сдружението "Тол България " ЕООД, което желае да партнира на АПИ единствено в събирането на тол такси посредством бордови устройства и GPS тракери. Това оповестиха от пресцентъра на АПИ.

Съгласно Общите условия следва сдружението да премине втория стадий от процедурата за сключване на контракт, след което да потвърди оперативна съгласуемост с електронната система и едвам тогава да стартира активност по даване на услуги.

До момента в обществения указател на АПИ като Национални снабдители на услуги за електронно събиране на пътни такси са вписани "Интелигентни Трафик Системи " АД, "Конкорд Смарт Инфраструктура " АД, "Телетол " АД и "Иком " ООД. Две от сдруженията - "Интелигентни Трафик Системи " АД и "Конкорд Смарт Инфраструктура " АД, са постигнали оперативна съгласуемост със системата на АПИ и оферират тол услуга и е-винетка. "Телетол " АД и "Иком " ООД досега нямат влезнали в действие контракти за осъществяване на този вид действия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР