Руският президент Владимир Путин подписа днес указ за обезщетяване на

...
Руският президент Владимир Путин подписа днес указ за обезщетяване на
Коментари Харесай

Путин подписа указ за изземване на американски активи в Русия

Руският президент Владимир Путин подписа през днешния ден декрет за обезщетяване на Русия за вреди, породени от враждебните дейности на Съединени американски щати, който планува, че Москва придобива пълномощия върху американските активи в Русия. Съгласно указа движимото и недвижимо имущество на американски компании и жители на територията на Русия, както и притежаваните от тях скъпи бумаги, дялове в капитала на съветски компании и други права на благосъстоятелност на американците в страната ще предстои на изземване, оповестиха съветските медии.
Руското държавно управление или Централната банка имат право " да се извърнат към съда с искане за определяне на обстоятелството на безпричинно отнемане от техните права на благосъстоятелност заради решение на американската страна или съдебнен орган и да получат обезщетение за посочените вреди. Ако молбата бъде почетена, съдът я изпраща на държавната комисия за надзор на задграничните вложения.

Комисията основава лист с активи на Съединени американски щати, които, „ като се вземе поради правилото на пропорция, могат да бъдат употребявани “ за компенсиране на вредите, породени от изземването на съветски активи в Съединени американски щати.

Решението на съда за определяне на обстоятелството на безпричинно отнемане на съветския собственик на авторски права или правото на благосъстоятелност и обезщетение за вреди планува преустановяване на правата на американски жител върху собствеността в листата и следващо прекачване на тези права на съветския притежател на авторските права за обезщетение, се показва в постановлението.

Руското държавно управление може да дефинира кой административен орган ще бъде акредитиран да подаде иск до съда.

Президентът на Русия също разпореди на държавното управление да обезпечи въвеждането на промени в законодателството в границите на четири месеца, с цел да извърши указа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР